Οι Πλιάτσικας και Μηλιώκας μιλούν στο clickatlife για τη συνεργασία τους

pliatsikas-miliokas
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Με αφορμή τη συνεργασία τους τον χειμώνα που πέρασε αλλά και την καλοκαιρινή τους περιοδεία που ξεκινά αύριο Παρασκευή 19 Ιουνίου στον Κήπο του Μεγάρου, ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Γιάννης Μηλιώκας, μιλούν στο clickatlife.gr, ο καθένας με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Απολαύστε τους.

Τι ετοιμάζετε στον Κήπο του Μεγάρου;

Γιάννης Μηλιώκας: Barbecue!

Φίλιππος Πλιάτσικας: Θα παρουσιάσουμε μια ξεχωριστή μουσική εκδοχή τραγουδιών από την εποχή των Πυξ Λαξ αλλά και της προσωπικής μου πορείας μαζί με τραγούδια από την ιδιαίτερη μουσική διαδρομή του Γιάννη. Στον Κήπο βέβαια η παρέα μεγαλώνει. Θα έχουμε την χαρά να είναι μαζί μας ο Μανώλης Φάμελος και ο Στάθης Δρογώσης.

Πώς προέκυψε η μεταξύ σας συνεργασία;

Γ.Μ.: Βρήκε ο Φίλιππος τον Ναθαναήλ.

Φ.Π.: Ο Γιάννης ήταν πάντα ένας απ’τους παιδικούς μου ήρωες, τον θεωρώ έναν από αυτούς που ξεκίνησαν και έβαλαν τις βάσεις για ένα Ελληνόφωνο ροκ τραγούδι, οπότε κατά μία έννοια τον αισθάνομαι κάτι σαν έναν πολύ κοντινό παιδικό μου φίλο με τον οποίο μόλις γνωρίστηκα.

Η μουσική και τα τραγούδια του Φίλιππου Πλιάτσικα είναι γεμάτα ευαισθησία, φαντασία και συνδυάζουν το κοινωνικό, το πολιτικό και τα ερωτικό. Πώς μπλέκονται και τα τρία αυτά μεταξύ τους;

Φ.Π.: Τα τραγούδια που έγραφα και συνεχίζω να γράφω αφορούν την ίδια τη ζωή, οπότε οτιδήποτε εμπεριέχεται μέσα σε αυτά που βιώνω και αισθάνομαι, με πληγώνουν ή χαίρομαι, υπάρχουν και στα τραγούδια μου.

Στα τραγούδια του Γιάννη Μηλιώκα είναι εμφανή το χιούμορ και ο σαρκασμός. Τι κάνει όμως, εσάς να γελάτε περισσότερο;

Γ.Μ.: Το γαργάλημα.

Πιστεύετε ότι με το χιούμορ οι δυσκολίες ξεπερνιούνται πιο εύκολα;

Γ.Μ.: Δυσκολίες; Πού τις είδατε;

Ποια είναι η μία ροκ μπαλάντα που έχει μείνει χαραγμένη πολύ βαθιά στο μυαλό σας;

Φ.Π.: Το Nothing else matters των Metallica

Εμφανίζεστε σε έναν από τους πιο όμορφους και μουσικούς κήπους της πόλης. Τι είναι η Αθήνα για εσάς; Τι αγαπάτε και τι μισείτε σε αυτή;

Φ.Π.: Είμαι παιδί της πόλης την αγαπάω πολύ, μ’ αρέσει το βράδυ και η συναυλία σίγουρα είναι μια καλή ευκαιρία να βρισκόμαστε τις ώρες που η πόλη αυτή είναι πιο όμορφη.

Γ.Μ.: Η Αθήνα είναι το ρετιρέ του πλανήτη. Αγαπάω τα παιδιά και μισώ την αδράνεια.

Ακούστε το τραγούδι που έγραψαν μαζί στο YouTube

Βάλια Κανελλοπούλου