2 συναυλίες που δεν πρέπει να χάσεις σήμερα (με τίποτα)

kotsiras George Alexandrakis
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Ο Γιάννης Κότσιρας στο Ηρώδειο, ο Ξαρχάκος με τη Γαλάνη και την Αρβανιτάκη σε ένα αφιέρωμα στον Τσιτσάνη και ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος στο Μαρούσι, δίνουν μουσικό καλοκαιρινό αέρα στην εβδομάδα μας. Ξεκινήστε με μουσική λοιπόν!

Απόψε, ο Γιάννης Κότσιρας ετοιμάζει μια μεγάλη γιορτή στο Ηρώδειο, για τα 20 χρόνια του στο ελληνικό τραγούδι, θυμίζοντάς μας τις καλύτερες μουσικές του στιγμές μέχρι τώρα. Η μουσική του διαδρομή ξεκίνησε δισκογραφικά στα τέλη του 1995 και αποτυπώθηκε μέσα από 14 προσωπικούς δίσκους, οι περισσότεροι από τους οποίους έγιναν χρυσοί και πλατινένιοι. Η συναυλία του στο Ηρώδειο δανείζεται τον τίτλο της από την τελευταία δισκογραφική δουλειά του Γιάννη Κότσιρα, σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου και στίχους Οδυσσέα Ιωάννου, «Ό,τι θυμάσαι δεν πεθαίνει» και είναι μια βραδιά αναμνήσεων και εκπλήξεων. Μαζί του στη σκηνή θα είναι και η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής σε μουσική διεύθυνση Γιώργου Πέτρου, η Ισραηλινή τραγουδοποιός Yasmin Levy και ο Σέρβος μουσικός Zeljko Joksimovic.

Πληροφορίες: Ηρώδειο, είσοδος 12, 15, 20, 24, 25, 28, 30 και 35 ευρώ

Παράλληλα, ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος θα παρουσιάζει «Το τέλειο έγκλημα» στο Αμαλίειο θέατρο Αμαρουσίου, με νέα τραγούδια, νέες συνεργασίες  και ατμόσφαιρα Μεσοπολέμου. «Πρωταγωνιστές» του έργου του θα είναι η τραγουδοποιός Παυλίνα Βουλγαράκη και οι ερμηνεύτριες Νεφέλη Φασουλή και Μαντώ Παναγιωτάκη, οι οποίες συνθέτουν μια μουσική σύμπραξη που παίζει, χορεύει και συγκινεί, συνδυάζοντας το pop-art μελόδραμα, με το swing, το παιδικό κιτς και τις θολές προσευχές.

Πληροφορίες: Αμαλίειο θέατρο, Μαρούσι.