5 must συναυλίες για απόψε. Μην τις χάσεις!

papakonstantinou-thibaios-thibaios Yiannis Margetousakis
ΤΕΤΑΡΤΗ, 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου με τον Χρήστο Θηβαίο, ο Asaf Avidan, ο Μίμης Πλέσσας με τον Δάκη, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και η Καμεράτα με μουσική από τη χρυσή εποχή του Μπρόντγουεϊ, μας δίνουν από έναν καλό λόγο για να βγούμε έξω απόψε. Κι εμείς αρπάζουμε την ευκαιρία κι ετοιμαζόμαστε!

Για δύο βραδιές, απόψε κι αύριο, το θέατρο Πέτρας θα φιλοξενήσει τον Βασίλη Παπακωνστατίνου και τον Χρήστο Θηβαίο σε ένα μουσικό παιχνίδι για δύο φωνές. O αιώνιος έφηβος Βασίλης Παπακωνσταντίνου λοιπόν, συναντά τον Χρήστο Θηβαίο, τραγουδοποιό σπάνιας ευαισθησίας και μαζί καλωσορίζουν τους φίλους τους για να τραγουδήσουν παρέα τραγούδια – σταθμούς της προσωπικής τους δισκογραφίας αλλά και απρόβλεπτες επιλογές.

Πληροφορίες: Θέατρο Πέτρας, στις 9.30 μ.μ., είσοδος 10€.

Ο Μίμης Πλέσσας συναντά τον Δάκη επί σκηνής, για πρώτη φορά μετά τη συνεργασία τους το 1968. Ο κορυφαίος συνθέτης συναντά τον διαχρονικό ερμηνευτή για να παρουσιάσουν στιγμές από  τη μουσική πορεία του συνθέτη, αλλά και στιγμές σε 7 γλώσσες, αφού ο Δάκης θα ερμηνεύσει από το album «Moments» κορυφαία τραγούδια του Μίμη Πλέσσα.

Πληροφορίες: Λίμνη της Βουλιαγμένης, στις 10.30 μ.μ., είσοδος 10€, 15€, 20€, 25€.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, με μια βαλίτσα στο χέρι, ανηφορίζει προς το Θέατρο Βράχων, συνεχίζοντας με τον καλύτερο τρόπο μια θριαμβευτική χρονιά και ξεκινώντας την καλοκαιρινή της περιοδεία. Με τη βαλίτσα της θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, με κομμάτια από το ρεπερτόριό της και τραγούδια που αγαπάμε όλοι. Στη συναυλία της αναμένεται να επιβεβαιώσει ξανά την πληθωρική της προσωπικότητα και να καταθέσει την δική της μουσική ταυτότητα, που αγαπάμε παράφορα.

Πληροφορίες: Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη».

Μουσική από τη χρυσή εποχή του Μπρόντγουεϊ, συμφωνική τζαζ και κλασικός ήχος, μοναδικές χορογραφίες και Σαίξπηρ, σε ένα μιούζικαλ στην αυθεντική του μορφή, ετοιμάζεται να παρουσιάσει η Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής απόψε στο Ηρώδειο.  Υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου και τις σκηνοθετικές οδηγίες του Πάρι Μέξη, η Καμεράτα ανεβάζει το «Kiss me Kate», τη συμφωνική εκδοχή ενός μιούζικαλ βασισμένου στο σαιξπηρικό Ημέρωμα της Στρίγγλας. Το αριστούργημα του Cole Porter, κλασική αξία στο ρεπερτόριο μεγάλων σκηνών όπερας, θα παρουσιαστεί απόψε με πρωταγωνιστές μια ομάδα αναγνωρισμένων λυρικών τραγουδιστών, ηθοποιών και χορευτών, με τη συνεργασία του πολυβραβευμένου αμερικανού χορογράφου John Todd.

Πληροφορίες: Ηρώδειο, στις 9 μ.μ., είσοδος 12, 15, 20, 24, 25, 28, 30 και 35€.

Ο δημιουργός των hit singles "One Day / Reckoning Song", "Over my Head" και "Love it or Leave it", ο ιδιοφυής καλλιτέχνης Asaf Avidan έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα και στην Τεχνόπολη. Ο ισραηλινός αυτός καλλιτέχνης με την ιδιαίτερη φωνή και τη μοναδική χροιά, είναι σχεδιαστής κινουμένων σχεδίων, μουσικός, στιχουργός, συνθέτης και ερμηνευτής, ανήσυχος, έκανε στροφή προς τη μουσική μετά από ένα τυχαίο προσωπικό γεγονός και δημιούργησε το 2006 την πρώτη του μπάντα. Με την ιδιαίτερη, προσωπική του ερμηνεία, που οδηγεί τις φωνητικές του δυνατότητες στα άκρα, με αρκετές δόσεις blues & cabaret, folk & indie rock και άψογη αισθητική σε κάθε project που παρουσιάζει, έχει καταφέρει να μετράει εκατομμύρια views στο youtube, δεκάδες χιλιάδες downloads των singles του, να γεμίζει ασφυκτικά περίφημους χώρους όπως το Olympia και το Zenith και να εμφανίζεται σε διεθνή και αναγνωρισμένα φεστιβάλ σε όλη την Ευρώπη. Σειρά τώρα έχει η Αθήνα.

Πληροφορίες:  Τεχνόπολη, είσοδος 32 ευρώ, στις 9.30 μ.μ.