Η φωνή και η κιθάρα του Κώστα Χατζή δίπλα στη λίμνη

xatzis
ΠΕΜΠΤΗ, 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Απόψε, είναι η βραδιά του Κώστα Χατζή στη λίμνη της Βουλιαγμένης. Ο κιθαρωδός που καθιέρωσε το στυλ «φωνή- κιθάρα» στην Ελλάδα κι έγινε πρότυπο για πολλούς μεταγενέστερους τραγουδοποιούς, θα συνοψίσει σε μια μόνο βραδιά, ολόκληρη την πορεία του στο τραγούδι, από το 1961 μέχρι σήμερα.

Με τον τίτλο «Σύνορα η αγάπη δε γνωρίζει», ο Κώστας Χατζής ετοιμάζεται να γεμίσει τη λίμνη Βουλιαγμένης με τις μελωδίες που τον έκαναν αγαπητό από το 1961, από την Πλακιώτικη μπουάτ «Τιπούκειτος» του Μπουκουβάλα.

Ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο ευαισθησία, περιμένει τους επισκέπτες της λίμνης, με τραγούδια του αποτελούν σπουδαίες αισθητικές προσεγγίσεις σε πλείστα κοινωνικά θέματα, με εκφραστική ελευθερία, έντονη διάθεση αναζήτησης και  ανοιχτούς  ορίζοντες.

Ο Κώστας Χατζής είναι ο κύριος εκπρόσωπος της κοινωνικής και ανθρωπιστικής μπαλάντας, με ένα εντελώς δικό του βαθύ αποτύπωμα στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι. Η καταγωγή του από οικογένεια τσιγγάνων λαϊκών μουσικών και οι ρίζες του από τον παππού του Κώστα Καραγιάννη, έναν από τους διασημότερους δημοτικούς κλαρινίστες της εποχής του και από τον πατέρα του Ευάγγελο Χατζή, δεξιοτέχνη στο σαντούρι, έβαλαν τη φλόγα για τη μουσική του διαδρομή.

Πληροφορίες: Λίμνη της Βουλιαγμένης, στις 10.30 μ.μ. είσοδος 10€, 15€, 20€, 25€.