Patti Smith και Δαλάι Λάμα μαζί στη σκηνή

patti-smith-dalai-lama
ΤΡΙΤΗ, 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Η τραγουδίστρια καλωσόρισε τον πνευματικό ηγέτη στην Pyramid Stage του Glastonbury την Κυριακή 28 Ιουνίου.

Λίγο μετά το πέμπτο κομμάτι του set της στο φετινό Glastonbury, το “Pissing In A River”, που αφιέρωσε σε όλους τους φίλους της στο Wikileaks, όπως είπε, η Smith προλόγισε τον Δαλάι Λάμα στη σκηνή. “Είμαστε ευγνώμονες για την ύπαρξη του, για όλη την αγάπη του προς την ανθρωπότητα και για την προσπάθεια του να αφυπνίσει τον κόσμο ως προς την ανάγκη διάσωσης του πλανήτη μας”, είπε, πριν διαβάσει ένα ποίημα που έγραψε προς τιμήν του. Πρόσθεσε επίσης ότι στις 6 Ιουλίου είναι τα 80ά του γενέθλια.

Στη συνέχεια, η Emily Eavis, μια εκ των υπεύθυνων της διοργάνωσης έφερε τον Δαλάι Λάμα στη σκηνή, εν μέσω επιφωνημάτων του κοινού. “Πιστεύω ότι θα ήταν ωραίο να ευχηθεί το Glastonbury Χρόνια Πολλά στο Δαλάι Λάμα”, είπε η Smith και το κοινό τραγούδησε το “Happy Birthday”.

Ο πνευματικός ηγέτης έσβησε μια τούρτα που είχε μόνο ένα κερί και την έκοψε ευχαριστώντας τη Smith και το κοινό. Αστειεύτηκε μάλιστα και για την ηλικία της Smith και των μουσικών της λέγοντας: “Αυτοί οι μουσικοί έχουν λευκά μαλλιά, αλλά μοιάζουν τόσο νέοι. Αυτό μου δίνει θάρρος! Πρέπει να είμαι περισσότερο σαν εσάς! Πιο δραστήριος!”.