Τρεις must συναυλίες για σήμερα το βράδυ

galani
ΤΕΤΑΡΤΗ, 01 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Απόψε ξεφεύγουμε για λίγο από τις πολιτικές εξελίξεις και απολαμβάνουμε το καλοκαιράκι σε τρία μοναδικά τοπία: τη λίμνη Βουλιαγμένης με τη Δήμητρα Γαλάνη, τον κήπο του Μεγάρου με τον Βασίλη Τσαμπρόπουλο και στο Ηρώδειο, κάτω ακριβώς από την Ακρόπολη, με τις μουσικές του Λάκη "με τα ψηλά ρεβέρ" Παπαδόπουλου.

Η Δήμητρα Γαλάνη εμφανίζεται «Αλλιώς» απόψε στη Λίμνη της Βουλιαγμένης και μέσα από ένα ξεχωριστό live θα μας δώσει μια σπάνια ευκαιρία να την απολαύσουμε εφ’όλης της ύλης. Η 43άχρονη πορεία της θα περάσει μέσα από τα πιο αγαπημένα της τραγούδια, σε ένα πλούσιο και πολύ προσωπικό πρόγραμμα. Τραγούδια που την ανέδειξαν είτε τραγουδώντας τα, είτε γράφοντας τη μουσική τους θα αντηχήσουν στους βράχους γύρω από τη λίμνη και θα συνθέσουν το soundtrack της ξεχωριστής της ζωής.

Yannis Priftis

Την ίδια ώρα, η εγκαινιάζεται η νέα σειρά εκδηλώσεων κλασικής μουσικής στον Κήπο με τη Metropolitan Symphony Orchestra of Athens και τον μαέστρο και πιανίστα Βασίλη Τσαμπρόπουλο, με ένα πρόγραμμα με δημοφιλή κλασικά αριστουργήματα. Για πρώτη φορά λοιπόν, κλασικά αριστουργήματα θα παιχτούν κάτω από τον ανοιχτό ουρανό, κάθε Τετάρτη για τον φετινό Ιούλιο και Σεπτέμβριο. Μικρά και μεγάλα ορχηστρικά σύνολα, διακεκριμένοι σολίστ, λυρικοί τραγουδιστές και αρχιμουσικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό περνούν την πόρτα του Κήπου και ανεβαίνουν στη σκηνή, για να δώσουν το «παρών» στο πιο μουσικό προσκλητήριο της πόλης. Η αρχή γίνεται με την Metropolitan Symphony Orchestra of Athens και τον Βασίλη Τσαμπρόπουλο που θα παρουσιάσουν τη Rhapsody in blue του Τζωρτζ Γκέρσουιν και το Μπολερό του Μωρίς Ραβέλ, τη Αρλεζιάνα του Ζωρζ Μπιζέ, καθώς και τον Πέερ Γκυντ του Έντβαρντ Γκρηγκ.

Τις επόμενες Τετάρτες ακολουθούν η Academica Αθηνών (8/7), η Καμεράτα (15/7), η Kρατική Ορχήστρα Αθηνών (2/9), η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ATTIKA (9/9) και η Ντόρα Μπακοπούλου (16/9).

Τέλος, ο Λάκης Παπαδόπουλος θα γιορτάζει τα 35 χρόνια επιτυχημένης πορείας στο ελληνικό τραγούδι με μια συναυλία, για πρώτη φορά στο Ηρώδειο και στο Φεστιβάλ Αθηνών. Ο «Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ» είναι από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς της γενιάς του, μελοποίησε Έλληνες και ξένους ποιητές, συνδύασε τους ήχους της ροκ με λαϊκά ακούσματα και συνεργάστηκε με σπουδαίους ερμηνευτές υπογράφοντας τραγούδια διαχρονικά, όπως η Σερενάτα, τα Ήσυχα βράδια, Για να σ’ εκδικηθώ, Κουρσάρος και άλλα. Ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο, συνεχίζει ακόμα και σήμερα να μας εκπλήσσει με την εφηβική του διάθεση.