Τι θα δούμε την τρίτη μέρα του επετειακού Rockwave Festival;

prodigy
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 03 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Μετά τις εμφανίσεις των Black Keys και του Robbie Williams ως headliners στο φετινό Rockwave, η τρίτη μέρα στις 4 Ιουλίου έχει ένα πιο πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα και περιλαμβάνει από μεταλλικούς θεούς μέχρι dance σφυροκόπημα. Φυσικά από τους καλύτερους.

1. Αρχικά, οι fans του σκληρού ήχου θα απολαύσουν το θρυλικό συγκρότημα των Judas Priest. Τι να πρωτοπεί κανείς για ένα από τα πιο σημαντικά συγκροτήματα του παγκόσμιου μεταλλικού στερεώματος, με 40 χρόνια πορείας, τραγούδια που έχουν χαρακτεί ανεξίτηλα στην καρδιά και τη μνήμη μας και τα καταιγιστικά live shows τους; Στη χώρα μας έρχονται με νέο δίσκο (“Redeemer of the Souls”),  αλλά όλοι θα βρίσκονται στις επάλξεις για τα τεράστια hits “Painkiller”, “Breaking The Law” κτλ.

2. Οι έτεροι headliners είναι επίσης από τη Βρετανία, αλλά το μόνο κοινό που έχουν με τους Priest είναι οι αλλεπάλληλες εκρήξεις αδρεναλίνης που προκαλούνται από τη μουσική και τα live shows τους. O λόγος φυσικά για τους Prodigy, που, με νέο album στις αποσκευές τους, αναμένεται να βάλουν κυριολεκτικά φωτιά στο Terra Vibe, όπως έκαναν άλλωστε και την τελευταία φορά στον ίδιο χώρο.

3. Καλοκαιρινό φεστιβάλ χωρίς stoner rock δε γίνεται και έτσι ο John Garcia, ηγέτης των Kyuss, είναι εδώ για να μας κάνει να ταξιδέψουμε με το desert/stoner rock του. Όσοι αγαπούν το βρώμικο garage rock, δε θα μείνουν ανικανοποίητοι, μιας και οι Black Rebel Motorcycle Club, μετά από μια σχεδόν sold out εμφάνιση πέρσι στην Αθήνα, έρχονται και πάλι στα μέρη μας, για να μας παρασύρουν στο σκοτεινό κιθαριστικό τους σύμπαν.

4. Και φυσικά το ελληνικό στοιχείο θα είναι παρόν και στην τρίτη μέρα του Rockwave. Αρχικά με τους Rotting Christ, μια ελληνική μπάντα με πραγματική καριέρα στο εξωτερικό,  27 χρόνια πορείας, εξαιρετικά albums, που δεν επαναπαύεται ποτέ. Μαζί τους θα βρίσκονται και δύο ανερχόμενες μπάντες του σκληρού ήχου, που θα ανοίξουν την ημέρα. Πρόκειται για τους Maplerun και τους Exarsis. Οι μεν πρώτοι σερβίρουν ένα nu-metal/alternative rock χαρμάνι με τελείως δικό τους τρόπο, και όλα δείχνουν πώς το μέλλον διαγράφεται λαμπρό για αυτούς, εντός και εκτός συνόρων. Οι δεύτεροι , ανήκουν στον thrash metal χώρο, και με δύο πολύ καλά albums στο ενεργητικό τους, αναμένεται να είναι οι πρώτοι που θα ανεβάσουν την ένταση στο Terra Vibe.

Ροζίνα Αράπη