Οι καλύτερες εμφανίσεις του Glastonbury μέχρι σήμερα

leonard-cohen
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 03 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

To Glastonbury 2015 μπορεί να τελείωσε με εξαιρετικές εμφανίσεις όπως των Florence and the Machine και on stage συναντήσεις όπως της Patti Smith με τον Δαλάι Λάμα, αλλά εμείς θυμόμαστε τα live που έλαβαν χώρα προηγούμενες χρονιές και γράφτηκαν στην καρδιά μας.

Leonard Cohen, 2008

Ενδεχομένως η καλύτερη συναυλία του Glastonbury μέχρι σήμερα. Ο 73χρονος τότε Leonard έδωσε μια εφ’όλης της ύλης συναυλία γεμάτη ευγένεια, κάτω από τον απογευματινό κυριακάτικο ήλιο. Συμπεριλαμβανομένου του «Hallelujah» που τραγουδήθηκε όπως κανένα άλλο κομμάτι από το κοινό, συνέθεσε τον ορισμό της απόλυτης ευτυχίας.

Radiohead, 1997

Μόλις είχαν κυκλοφορήσει το «OK Computer» και κατόρθωσαν να είναι οι headliners festival δίνοντας μια συναυλία γεμάτη συναίσθημα, από αυτές που δύσκολα ξεχνιούνται όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Rolling Stones, 2013

Rolling Stones με Glastonbury δημιουργούν τον αυθεντικό ορισμό του rock’n’roll. Κι όντως έτσι ήταν. O Mick έκλεψε τις εντυπώσεις με την ενεργητικότητά του, αλλά και όλοι οι γερόλυκοι ήταν παρόντες στο 100% τους.

The Prodigy, 1995

Λίγο πριν μεταμορφωθούν στους ηλεκτρο-ροκάδες του «Firestarter» ήταν θιασώτες του rave-punk. Με αυτή την ταυτότητα ξεσήκωσαν το κοινό του Glastonbury το 1995, με την επεισοδιακή είσοδο του Keith Flint επάνω σε μια γιγαντιαία μπάλα.

The Stooges, 2007

Μπορεί εκτός από τον Iggy Pop όλοι οι υπόλοιποι Stooges να είναι σήμερα νεκροί, αλλά πριν από 8 χρόνια, κατάφεραν να μετατρέψουν ένα ολόκληρο στάδιο γεμάτο λάσπη, σε μια γιορτή του blues-punk.

The Cure, 1986

Οι Cure ήταν οι headliners του φεστιβάλ του 1986 και απόλυτα δικαιολογημένα, αφού έδωσαν μια αξέχαστη συναυλία, με τρία encore και με την μαγική καταιγίδα να επιτρέπει στα πράσινα laser να παίζουν με το νερό.

Beyoncé, 2011

Εμφανίστηκε στη σκηνή τριών μηνών έγκυος και κατάφερε να ταρακουνήσει τους πάντες με τα Crazy in Love και Single Ladies (Put a Ring on It) και με πληθώρα πυροτεχνημάτων.