Έκθεση Rolling Stones για πρώτη φορά στο Λονδίνο

rolling-stones
ΤΕΤΑΡΤΗ, 01 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Το The Rolling Stones – Exhibitionism θα πραγματοποιηθεί στη βρετανική πρωτεύουσα την ερχόμενη Άνοιξη και θα περιλαμβάνει όλα όσα αφορούν το συγκρότημα, με ανέκδοτο υλικό που οι ίδιοι παραχωρούν.

Το συγκρότημα ανακοίνωσε το The Rolling Stones – Exhibitionism με το οποίο δίνουν πρόσβαση στο αρχείο για ένα σόου που ξεκινά τον Απρίλιο του 2016 στην γκαλερί  Saatchi του Λονδίνου. Το αποτέλεσμα θα είναι μια διαδραστική περιπλάνηση στα ποικίλα έργα τέχνης της μπάντας.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει εννιά γκαλερί σε δυο ορόφους και θα περιέχει πάνω από 500 αντικείμενα από την ιστορία του θρυλικού συγκροτήματος. 
Σύμφωνα με δηλώσεις του Μικ Τζάκερ, το project φέρει την υπογραφή και το στίγμα των ίδιων των μελών του συγκροτήματος: «Δεχτήκαμε πολλές προτάσεις για πιθανούς τρόπους παρουσίασης της δουλειάς μας. Αλλάξαμε πολλές φορές τις αρχικές ιδέες που μας παρουσιάστηκαν και τις αντικαταστήσαμε με δικές μας. Αυτό είναι καλό», συμπληρώνει.
Ο Κιθ Ρίτσαρντς εξηγεί ότι το όλο εγχείρημα δεν αφορά μόνο το συγκρότημα και τα μέλη του, αλλά και την τεχνολογία που συνδέεται μαζί τους όπως τα όργανα μουσικής που πέρασαν από τα χέρια τους όλα αυτά τα χρόνια. «Αυτό σημαίνει ότι η έκθεση θα είναι πραγματικά κάτι πολύ ενδιαφέρον», εκτιμά.
Ο σχεδιασμός της έκθεσης The Rolling Stones – Exhibitionism σχεδιάζεται εδώ και μια τριετία και, όταν ολοκληρωθεί, θα περιλαμβάνει αυθεντικά ρούχα από εμφανίσεις του συγκροτήματος, σύνεργα από τα αποδυτήρια και τα παρασκήνια, εικονικά κουστούμια, σπάνια ακουστικά αρχεία και video clips που δεν έχουν δει ακόμη το φως της δημοσιότητας. Ακόμη, οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να κρυφοκοιτάξουν στα προσωπικά ημερολόγια και την αλληλογραφία των μελών του συγκροτήματος, να δουν αυθεντικές αφίσες, εξώφυλλα δίσκων και μοναδικές κινηματογραφικές παρουσιάσεις.