Lionel Richie ξανά στην κορυφή των charts 23 χρόνια μετά

lionel
ΤΡΙΤΗ, 07 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Μέχρι σήμερα έχει κερδίσει 5 βραβεία Grammy, 1 Oscar και 10 American Music Awards.

Ο Lionel Richie που γεννήθηκε στις 20 Ιουνίου του 1949 στην Αλαμπάμα, είναι στιχουργός, τραγουδιστής και μουσικός παραγωγός ιδιαίτερα αγαπητός σε παγκόσμια κλίμακα. Η καριέρα που έμελλε να είναι θεαματική ξεκίνησε με τη συμμετοχή του ως μέλος του συγκροτήματος Commodores το 1968.

Το 1982 ήταν χρονιά ορόσημο για την προσωπική του καρριέρα, αφού τότε κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό single «Truly», που του χάρισε το βραβείο του καλύτερου σόλο καλλιτέχνη της χρονιάς, ενώ έναν χρόνο μετά βρίσκεται στην κορυφή σε singles και albums ταυτόχρονα, κάτι που μόνο ο Michael Jackson είχε καταφέρει μέχρι τότε.

Το ίδιο έτος, το αεροπλάνο με το οποίο ταξίδευε ο Lionel συνετρίβη κοντά στην Αριζόνα κι εκεί που όλοι νόμιζαν πως είναι νεκρός, εκείνος σώθηκε και συνέχισε να χαρίζει μοναδικές μουσικές στιγμές στο κοινό του. Πριν από δύο χρόνια μάλιστα, εκτοξεύθηκε και πάλι στην κορυφή -για τρίτη φορά μετά το 1986- «εκθρονίζοντας» την Madonna.

Την περασμένη εβδομάδα, σε show που προσέφερε στο κοινό του, o Lionel έμεινε έκπληκτος με την ανταπόκριση του κόσμου, μιας και χιλιάδες νέοι θαυμαστές του τον τίμησαν με την παρουσία και την επιλογή τους. Στη θριαμβευτική του εμφάνιση στο Glastonbury Festival ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους, αλλά και όλους όσοι τον βοήθησαν να βγει πρώτο στα UK music charts το άλμπουμ «Lionel Richie & The Commodores' The Definitive Collection», το οποίο μάλιστα, ήταν 10ο στην κατάταξη των μουσικών charts το 2003.