Οι «Painted Black» στο clickatlife.gr για τη συναυλία τους, τη μουσική, την Αθήνα

painted-black
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Ο κήπος του Μεγάρου βάφεται «μαύρος» με τη μουσική παράσταση «Painted Black» που παρουσιάζουν οι Idra Kayne, MC Yinka, Jerome Kaluta και Word of Mouth στις 20 Ιουλίου. Οι συμμετέχοντες μίλησαν στο clickatlife.gr λίγο πριν πλημμυρίσουν με τις μουσικές τους τον Κήπο.

Τι συμβαίνει όταν ένα sοulfunk girl, δυο beatboxers, ένας MC-τραγουδιστής και ένας τραγουδιστής-συνθέτης-performer-mc, με φανκ και ρέγκε επιρροές ενώσουν δυνάμεις και φωνές; Η Idra Kayne, ο MC Yinka, o Jerome Kaluta και οι Word of Mouth ετοιμάζουν ένα μουσικό ταξίδι με προσωπικά τους τραγούδια, αλλά και αγαπημένα τους κομμάτια των U2, Bob Marley, Michael Jackson, Beatles, AC/DC, Paul Simon, Animals και Βlack.

Τρεις από τους συμμετέχοντες, η Idra Kayne, o Jerome Kaluta και οι Word of Mouth μας μίλησαν για τη συναυλία τους, για τις διαφορετικές μουσικές επιλογές που συνδέονται αρμονικά και για τα ομορφότερα μέρη της πόλης μας.

Τι ετοιμάζετε στον Kήπο του Μεγάρου;

Idra Kayne: Ετοιμάζουμε ένα δυνατό live με δικά μας τραγούδια, αλλά και τραγούδια άλλων καλλιτεχνών που αγαπάμε, λίγο «πειραγμένα», λίγο πιο «μαύρα».
Jerome Kaluta: Στις 20 Ιουλίου θα κάνουμε ένα εκρηκτικό live στον κήπο του Μεγάρου με στόχο να το "βάψουμε μαύρο". Έχω ενθουσιαστεί που θα παίξουμε σε αυτή τη σκηνή, στη μέση του καλοκαιριού και στον πιο ωραίο κήπο της πόλης.
Word of Mouth: Την πιο funky παράσταση της χρονιάς.

Πώς συνδυάζεται η sοulfunk με το beatbox και τη ρέγκε, και οι U2 με τον Bob Marley, τον Michael Jackson και τους AC/DC;

Idra Kayne

I.K.: Όλα είναι μουσική και μάλιστα μουσική που αγαπάμε, οπότε όλα συνδυάζονται (τύπου «όλοι οι καλοί χωράνε» χα!).
J.K.: Η βάση είναι η φιλία που μας συνδέει όλα αυτά τα χρόνια, οι επιμέρους συνεργασίες που έχουμε κάνει κατά καιρούς μεταξύ μας και τΟ ότι πάντα συζητούσαμε να κάνουμε κάτι μεγαλύτερο! Για μένα υπάρχει καλή μουσική και κακή μουσική, τα μουσικά είδη προέκυψαν στην πορεία ως μέσα έκφρασης ή και ως τάσεις της κάθε εποχής! Με τρέλα, πρόβα, αλλά και έμπνευση, έχουμε συνδυάσει τους εαυτούς μας με καλλιτέχνες που θαυμάζουμε.
WOM: Όλα αυτά δεν είναι ασύνδετα. Εμείς πολύ απλά τα αντιμετωπίζουμε σαν τα βασικά μας ερεθίσματα για να εκφραστούμε καλλιτεχνικά.   

Ο τίτλος της συναυλίας σας είναι «Painted Black». Πώς προέκυψε;

I.K.: Προσπαθώντας να βρω έναν τίτλο που να προδιαθέτει τον κόσμο για το τι πρόκειται να δει, όταν έρθει στη συναυλία μας, μου ήρθε στο μυαλό το κομμάτι των Rolling Stones. Νομίζω ότι δηλώνει ακριβώς αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Θα «βάψουμε» κομμάτια που αγαπάμε μαύρα...
J.K.: Τον τίτλο τον βρήκε η Idra Kayne και συμφωνήσαμε όλοι, καθώς περιέγραφε τέλεια το σκεπτικό της βραδιάς. Όλοι μας κινούμαστε για χρόνια στο πλαίσιο της μαύρης μουσικής και μπορώ να πω ότι είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι μέσα σ’ ένα ασφυκτικά γεμάτο από ταλέντο line-up! Είναι μια τέλεια ευκαιρία σ’ έναν ιδιαίτερο χώρο να παρουσιάσουμε κάτι ξεχωριστό, τόσο για μας, όσο και για τον κόσμο που θα έρθει να μας δει.

Word of Mouth

WOM: Η συγκεκριμένη συναυλία έχει στηθεί με concept ότι όλα αντιμετωπίζονται από μαύρης σκοπιάς. Κυρίως το μουσικό περιεχόμενο και η αισθητική.   

Εμφανίζεστε σε έναν από τους καλύτερους συναυλιακούς χώρους της πρωτεύουσας; Ποιό είναι το ομορφότερο πράγμα στην Αθήνα για εσάς;

I.K.: Το ομορφότερο πράγμα σ’αυτή την πόλη για μένα είναι ότι αισθάνομαι σπίτι μου σε κάθε γωνιά της.
J.K.: Το ομορφότερο πράγμα στην Αθήνα είναι η ίδια η Αθήνα! Οι άνθρωποί της, το χρώμα της, το βράδυ της, η πλατεία Μαβίλη, η μαγεία που ανακαλύπτεις, όταν ξέρεις πλέον πότε και που να κυκλοφορείς και ο κήπος του Μεγάρου στις 20 Ιουλίου! Η Αθήνα είναι μια πολύ όμορφη πόλη, έχει και άσχημα σημεία που μαθαίνεις να τ’ αγαπάς και αυτά.
WOM: Η Αθήνα είναι σαν “περπατημένη” γυναίκα που το βράδυ στολίζεται, γίνεται ελκυστική και ξέρει να διασκεδάζει όπως καμία άλλη. Εκεί είναι η ομορφιά της.

Ποιο είναι το μέγιστο δώρο που θα θέλατε να προσφέρετε στο κοινό σας;

I.K.:Την αγάπη μου και τη χαρά μου γι’αυτό που κάνω.

Jerome Kaluta

J.K.: Αρχικά θα ήθελα το βράδυ της συναυλίας να φύγουν όλοι ιδρωμένοι με πιασμένα πόδια από το χορό και μ’ένα αίσθημα πληρότητας. Γενικά θα ήθελα να είμαι το τραγούδι για κάθε τους αίσθημα.
WOM: Είναι δύσκολο να καθοδηγήσεις το τι εισπράττει ο κάθε άνθρωπος από μία μουσική συνάντηση. Αυτό που μπορεί ο καλλιτέχνης να κάνει, είναι να αφεθεί στο κοινό και μαζί να ταξιδέψουν εκεί που η μουσική θα τους πάει.

Τι συναίσθημα είναι η μουσική για εσάς;

I.K.: Έρωτας, ευφορία, ζωή!
J.K.: Η μουσική είναι η αγάπη μου, η παρέα μου, οι σκέψεις μου, τα συναισθήματά μου, το κουράγιο μου, το σπίτι μου, η ασφάλειά μου, η έμπνευσή μου…με λίγα λόγια η δεύτερή μου φύση.
WOM: Είναι το συναίσθημα που έχεις όταν καταλαβαίνεις ότι είσαι ζωντανός.

Κι ένα πράγμα που θα ευχόσασταν για το μέλλον..

I.K.: Περισσότερα όνειρα, περισσότερη αγάπη, περισσότερη μουσική.
J.K.: Να καταλάβουν οι άνθρωποι πως η αγάπη είναι το μόνο κλειδί που ανοίγει τις κλειστές πόρτες.
WOM: Να ξεπεράσει η χώρα μας τα εμπόδια που αντιμετωπίζει και να φύγει η δυστυχία που αυτά έχουν φέρει.

Βάλια Κανελλοπούλου