Πήγαμε στο Ejekt Festival και το απολαύσαμε στο έπακρο

ejekt-2
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Παρά τις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών, ο κόσμος συνέρρευσε να απολαύσει το καλοκαιρινό φεστιβάλ, σε κλειστό χώρο, και δεν βγήκε χαμένος, αφού όλοι οι συμμετέχοντες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και η ατμόσφαιρα γιορτής ήταν διάχυτη.

Φτάσαμε όταν πάνω στη σκηνή βρίσκονταν οι Moon Duo. Δυστυχώς ο κόσμος που είχε μαζευτεί ήταν λιγοστός. Αγνή ηλεκτρονική ψυχεδέλεια, που μαζί με τις τριπαριστές εικόνες του videowall βοηθούσε σε ένα χάσιμο του μυαλού και του κορμιού. Θα προτιμούσαμε όμως να τους δούμε αργότερα μέσα στη μέρα,  μιας και θα εκτιμούσαμε τον ταξιδιάρικο τους ήχο καλύτερα. Όπως και να έχει στην πρώτη τους εμφάνιση σε μεγάλη σκηνή τα πήγαν μια χαρά.

Οι Glasvegas που ακολούθησαν στη συνέχεια δέχτηκαν επίσης μιας χλιαρής αποδοχής από το κοινό, παρότι έπαιξαν πολύ όμορφα.  Αν μπορούσε να χαρακτηριστεί με μια λέξη η εμφάνιση τους θα ήταν νοσταλγία. Σε ένα line up με βάση τον χορό και τον ηλεκτρισμό μπορεί να ήταν το πιο παράταιρο όνομα, όμως οι Σκοτσέζοι μας αγαπάνε και μας χάρισαν πολλά αγαπημένα τους τραγούδια, όπως το “It’s My Own Cheating Heart That Makes Me Cry”.

www.facebook.com/ejektfestival/timeline

Τη σκυτάλη πήραν οι εκπρόσωποι της Δημοκρατίας του Kadebostan, δηλαδή οι πολύ αγαπητοί στη χώρα μας, Kadebostany, που έδωσαν και το σήμα έναρξης του πάρτυ. Δεν είναι τυχαίο που κάθε εμφάνιση τους στη χώρα μας είναι sold out. Το συγκρότημα προσφέρει στη σκηνή ένα εντυπωσιακό show,  με τις τρομπέτες, τη σκοτεινή αισθητική και τον  μοναδικό χορό της τραγουδίστριας Amina. Φυσικά ακούσαμε τα hits όπως το “Castle In The Snow” ή τη διασκευή του “Crazy In Love” της Beyonce, αλλά και το “Heroes” του David Bowie.

Δεν υπήρχε καλύτερο δέσιμο για να ακολουθήσει ο Parov Stelar στη συνέχεια. Από την αρχή μας έδειξε τις προθέσεις του ότι θα μας έκανε να χορέψουμε. Ο κόσμος είχε ήδη μαζευτεί και όλοι χόρευαν στους electro swing ρυθμούς του παραγωγού, που μαζί με τη full μπάντα του, μας έκανε να ξεχάσουμε τις έγνοιες μας στο μεγάλο του set.  Μπράβο του για άλλη μια φορά.

Το εγχώριο δίδυμο των Ace2Ace  ανέλαβε τον ρόλο του warm up πριν τον μεγάλο σταρ, τον Steve Aoki. Κάτι η περασμένη ώρα και κάτι η διάχυτη ενέργεια στον χώρο, έκαναν πολύ καλή δουλειά στο να μας ζεστάνουν ακόμα περισσότερο με τα χορευτικά τους beats.

Και στη συνέχεια είχαμε φυσικά τον Steve Aoki. Ο star dj και παραγωγός για περίπου δύο ώρες μας πρόσφερε ένα ανελέητο σφυροκόμηα σε techno, EDM και house ρυθμούς. Από πίσω το videoclip  έδειχνε πολύχρωμες εικόνες και καρτούν, και όλος ο κόσμος ήταν απλά “αλλού”, απολαμβάνοντας έναν από τους μεγαλύτερους djs του παγκόσμιου στερεώματος. 

www.facebook.com/ejektfestival/timeline

Και κάπου εκεί αποχωρήσαμε, χωρίς άλλα αποθέματα ενέργειας. Το Ejekt Festival μας έδειξε ότι ο κόσμος, όσο άσχημες να είναι οι συνθήκες, έχει ανάγκη από μερικές ώρες χαράς και ανεμελιάς. Ο κόσμος διψάει για συναυλίες και δεν χάνει ευκαιρία να πάει κάπου που ξέρει ότι θα χαμογελάσει και θα περάσει καλά. Μεγάλο μπράβο στη διοργάνωση, για την άψογη δουλειά και την προσπάθεια, εν μέσω τόσο δύσκολων συνθηκών. Το είχαμε ανάγκη.

Ροζίνα Αράπη