Τα καλύτερα μουσικά φεστιβάλ της Γηραιάς Αλβιώνας

secret-garden
ΤΡΙΤΗ, 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Η Μεγάλη Βρετανία έχει μεγάλη παράδοση στη μουσική και το καλοκαίρι τη μεταφέρει στην ύπαιθρο, διοργανώνοντας μεγάλα μουσικά φεστιβάλ. Αν αναζητάτε διακοπές με θέμα τη μουσική, περάστε μια βόλτα, αξίζει!

Secret Garden Party

Εμπνευσμένο από το φεστιβάλ Burning Man που γίνεται κάθε χρόνο στην Καλιφόρνια, είναι μία από τις διοργανώσεις που συνδυάζει καλλιτεχνικά δρώμενα και πάρτυ. Πολλά μικρά events στήνονται συνεχώς σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, ενώ διάφορες μικρές μπάντες έχουν καταφέρει να αναδειχτούν παίζοντας στις σκηνές του.

Glastonbury

Ίσως το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κάποιος, όταν ακούει τη λέξη φεστιβάλ είναι αυτό του Glastonbury. Γαλότσες, βροχή, λάσπη, celebrities και ένα line-up που κάθε φορά μας αφήνει άφωνους. Η Emily Eavis, η κόρη του εμπνευστή του φεστιβάλ, που ανέλαβε τα ηνία της διοργάνωσης, θεωρείται μια από τις πιο ισχυρές γυναίκες στη μουσική βιομηχανία.

All Tomorrow’s Parties

Ένα φεστιβάλ χωρίς λάσπη και σκηνές, το festival χαρακτηρίζεται ως το “κυριλέ” ανάμεσα στα συνηθισμένα, με συνθήκες που δε συναντάς σε ένα οποιοδήποτε καλοκαιρινό φεστιβάλ. Για του λόγου το αληθές, διαθέτει πισίνα. Στα stages παρελαύνουν αγαπημένοι indie rock stars και τα κυριότερα μουσικά είδη που θα ακούσετε, αν το επισκεφτείτε, είναι electronica, hip hop και dance.

Latitude

Σε μια μικρή λίμνη κοντά στο Cambridge, πραγματοποιείται ένα φεστιβάλ που μπορεί να συνδυαστεί και για οικογενειακές εξορμήσεις στην περιοχή. Φιλοξενεί ονόματα από τη folk μέχρι τα πιο νέα ονόματα της ανεξάρτητης Βρετανικής σκηνής.

Truck

Ξεκινώντας πιστό στο Do It Yourself κίνημα, κατέληξε σε μια φάρμα στο Oxfordshire, φιλοξενεί μικρές underground μπάντες και κρατάει  την αισθητική της τοπικής γιορτής. Μια απάντηση στα θορυβώδη και γιγαντιαία φεστιβάλ, για τους λάτρεις της Βρετανικής εξοχής.

Green Man

Τοποθετημένο στην Ουαλία, φημίζεται για την απίστευτη φυσική ομορφιά που μάλιστα αξιοποιείται ως ένα υπέροχο background. Οι θεατές απολαμβάνουν συγκροτήματα της folk μουσικής και του ψυχεδελικού ροκ.

Reading

Συγκρούεται σε φήμη και μέγεθος με το Glastonbury και όχι άδικα. Η μεγαλύτερη ετήσια attraction του Leeds είναι η αφορμή για το μάζεμα των μουσικόφιλων, αφού εκεί έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν μερικά από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα του πλανήτη. Χαρακτηριστικά, οι Nirvana εμφανίστηκαν εκεί κάνοντας το comeback τους μετά το Coma In Roma ενώ οι Stone Roses μετά τη συναυλία τους εκεί, σήμαναν μακροχρόνιο διάλλειμα.

Bestival

Περισσότερο ηλεκτρονικό και πειραματικό από τα προηγούμενα, έχει ένα πιστό κοινό που δεν παραλείπει να ανανεώσει το ετήσιο ραντεβού του και να ρίξει ποτάμια ιδρώτα στα ατέλειωτα πάρτυ που πραγματοποιούνται στη διάρκειά τους. Πολλές attraction συμπληρώνουν το πολύχρωμο παζλ και είναι μάλλον αδύνατο να μην περάσετε καλά, αν το επισκεφτείτε.