Μουσικές Βραδιές στη Λίμνη της Βουλιαγμένης

nolose
ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Βραδιές ατμοσφαιρικής, απαλής μουσικής ακρόασης προσφέρει στους επισκέπτες της αυτό το καλοκαίρι η Λίμνη της Βουλιαγμένης, απόλυτα εναρμονισμένες με το μοναδικό φυσικό περιβάλλον της.

Σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο του ελληνικού τραγουδιού, και όχι μόνο, παρουσιάζουν τα ειδικά σχεδιασμένα προγράμματά τους γι’ αυτό το ζωντανό σκηνικό απαράμιλλης ομορφιάς. Λίμνη Βουλιαγμένης: ένα φυσικό διατηρητέο μνημείο, με ιαματικά νερά, από πηγές βάθους έως και 100 μέτρων, περιτριγυρισμένο από βράχους και πεύκα, σε ελάχιστη απόσταση από το κέντρο της πόλης.

Πρόγραμμα εμφανίσεων έως 6 Αυγούστου

user15

Τετάρτη 29 Ιουλίου
Γιώργος Κατσαρός
«Μουσικά Φεγγάρια»

O Γιώργος Κατσαρός είναι ένας συνθέτης και μουσικός που έχει διαγράψει τη δική του ιστορία στον καλλιτεχνικό χώρο και συνεχίζει και σήμερα με ιδέες και μουσικές προτάσεις.
Συνθέσεις  του έχουν τραγουδήσει η Μαρινέλλα, ο Γιάννης Πάριος, ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης και πολλοί άλλοι.
Τα τραγούδια του αγαπήθηκαν από όλους μας, τα πιο πολλά σε στίχους του Πυθαγόρα: «Τα Κύθηρα ποτέ δεν θα τα βρούμε», «Κάθε λιμάνι και καημός» και άλλα.
Στη λίμνη της Βουλιαγμένης ο Γιώργος Κατσαρός θα μας ταξιδέψει με το σαξόφωνό του. Με τη λυρική φωνή της Ελένης Σταμίδου και με τους μουσικούς σολίστες του θα ερμηνεύσουν…φεγγαροτράγουδα.

Παίζουν οι μουσικοί:
Κώστας Νικολόπουλος: κιθάρα
Κώστας Αναδιώτης: πλήκτρα
Γιάννης Σαρόγλου: μπάσο

Πέμπτη 30 Ιουλίου
Nolose feat. Christos Rafaelides & Hector Martigon
«Latin New York»

Οι Nolosé, Latin-jazz μπάντα που εδρεύει στην Ελβετία αλλά έχει κουβανέζικες καταβολές, συμπράττει με τον Έλληνα βιμπραφωνίστα, που έχει έδρα του τη Νέα Υόρκη, Χρήστο Ραφαηλίδη, και τον κορυφαίο πιανίστα της Latin-jazz, Hector Martignon, σε ρυθμούς που ακροβατούν ανάμεσα στη τζαζ, την κουβανέζικη σάλσα και τις ελληνικές μελωδίες…
Οι Nolosé, που ιδρύθηκαν το 2004 στη Λωζάνη, είναι τώρα μια από τις πιο αναγνωρισμένες και δημοφιλείς salsa και Latin-jazz μπάντες στην Ελβετία, αλλά και την Ευρώπη. Την τελευταία δεκαετία, το σχήμα έχει κάνει εκατοντάδες συναυλίες, με σημαντικότερους σταθμούς το Montreux Jazz Festival και το Havana Jazz Festival. Το ταξίδι στην Κούβα ήταν μια ευκαιρία για την μπάντα να ηχογραφήσει τον τέταρτο δίσκο της με τίτλο “Que Cuenta la Havana?”, το οποίο ήταν υποψήφιο και κέρδισε το βραβείο στον ετήσιο διεθνή διαγωνισμό Cubadisco.
Ο Χρήστος Ραφαηλίδης δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Μια από τις σημαντικότερες φιγούρες της Νεοϋορκέζικης jazz σκηνής, όπου ζει και δραστηριοποιείται τα τελευταία 20 χρόνια, δημιουργεί έναν ήχο γεμάτο ενέργεια, συνδυάζοντας ήχους jazz, funk και latin. Ιδρυτής και leader των Manhattan Vibes, παίζει και ηχογραφεί με καταξιωμένους μουσικούς παγκόσμιας εμβέλειας όπως τους Ravi Coltrane, Antonio Sanchez, Donny McCaslin, Joe Locke, Ron Affif και τον τρομπετίστα θρύλο Randy Brecker.
Όσο για τον γενημμένο στην Κολομβία Hector Martignon, ειναι ένας από τους πιο περιζήτητους Latin-jazz πιανίστες στη Νέα Υόρκη σήμερα. 5 φορές υποψήφιος για Grammy, συμπεριλαμβανομένων των δύο τελευταίων του CD, "Refugee" και "Second Chance", ο Hector έχει συνεργαστεί με σπουδαία ονόματα, όπως είναι οι Paquito D'Rivera, Ray Barretto, Paul Simon, η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Ρωσίας και πολλοί άλλοι.

Τετάρτη 5 Αυγούστου
Νότης Μαυρουδής & Αναστασία Μουτσάτσου
«Τα μυστικά της λίμνης»

Οι λίμνες κρύβουν τα μυστικά των ανθρώπων. Τραγούδια, μελωδίες, στίχους, παραμύθια και μαγίες…Η μουσική μπορεί και καταφέρνει να μετατρέψει την κόλαση σε παράδεισο, να γίνει φώς και να φωτίσει την γκρίζα καθημερινότητα, να δώσει αξία στη στιγμή και να μας θεραπεύσει, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Αυτό είναι κάτι που ο λαός μας το γνωρίζει από την αρχαιότητα και δεν αποτελεί είδηση. Αρκεί να έχουμε ανοιχτή την καρδιά μας και να αφεθούμε στην μαγεία της.
Αυτό προσπαθούν όλα αυτά τα χρόνια με επιμονή και αγάπη, ο Νότης Μαυρουδής και η Αναστασία Μουτσάτσου και υπάρχουν πολλοί  που μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι το καταφέρνουν σε κάθε τους κοινή εμφάνιση. 
Οι δύο καλλιτέχνες, με την γνωστή τους ευαισθησία και την εξαιρετική τους ερμηνεία προτείνουν στους φίλους του τραγουδιού μια μουσική περιπλάνηση στα πιο όμορφα τοπία της μουσικής δημιουργίας, αλλά και στα δικά τους ξεχωριστά κομμάτια. Μια περιπλάνηση που εκκινεί από την περίοδο του Νέου Κύματος, για να περάσει στην έντεχνη μπαλάντα και από εκεί στη γοητευτική ατμόσφαιρα σύγχρονων τραγουδιών που σημάδεψαν το κοινό συναίσθημα: Τραγούδια του Νότη Μαυρουδή, τραγούδια από το προσωπικό ρεπερτόριο της Αναστασίας Μουτσάτσου, τραγούδια κορυφαίων συνθετών, μουσικές του κόσμου, υπέροχα κιθαριστικά ντουέτα με τον Νότη Μαυρουδή και τον Γιώργο Τοσικιάν, με την Μαρίνα Τσοκάνη στα πλήκτρα, αλλά και απρόσμενες διασκευές, συνθέτουν ένα μοναδικό ηχητικό πανόραμα...

Πέμπτη 6 Αυγούστου
Ευανθία Ρεμπούτσικα
«Κόντρα στον καιρό»

Οι μελωδίες της μας μεταφέρουν από τους πολυσύχναστους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, στα ονειρικά σοκάκια του Παρισού και από κει σε μια φεγγαρόλουστη βραδιά στην έρημο.
Το μουσικό αυτό ταξίδι περιλαμβάνει μουσικές από πολυβραβευμένα soundtracks όπως η "Πολίτικη Κουζίνα", το "Babam ve oglum" και το "Ulak", συνθέσεις από την πιο πρόσφατη δουλειά της για την ταινία "Birleşen Gönüller", ορχηστρική μουσική από το δημοφιλές άλμπουμ "Το Aστέρι και η Eυχή"καθώς και έργα από θεατρικές παραγωγές, όπως η "Φθινοπωρινή Iστορία", το "Συρανό ντε Μπερζεράκ" το οποίο ενθουσίασε το κοινό για δύο συνεχόμενες χρονιές και “Το Τρίτο Στεφάνι”.
Μαζί με τις πολυαγαπημένες μελωδίες της Ευανθίας, οι ταλαντούχοι μουσικοί που είναι στη σκηνή μαζί της, φέρνουν ο καθένας το μοναδικό του στυλ στη συναυλία: ο Ανδρέας Συμβουλόπουλος με το τζάζ άγγιγμα του στο πιάνο, ο Πάνος Δημητρακόπουλος ο οποίος θα σας μαγέψει στο κανονάκι και ο Νίκος Παπαναστασίου στο ακορντεόν.
Η ενέργεια που δημιουργείται επί σκηνής μεταξύ της Ευανθίας και του κοινού είναι γνωστή και μαζί με τους τέσσερις σολίστες στη σκηνή, κάνουν κάθε παράσταση μια μοναδική εμπειρία!

Ανδρέας Συμβουλόπουλος – πιάνο
Πάνος Δημητρακόπουλος – κανονάκι
Νίκος Παπαναστασίου - ακορντεόν
Νίκος Βεκύρης – ήχος