H Αλέκα Κανελλίδου κάνει ένα «Ταξίδι στο όνειρο» με νέα ημερομηνία

kanellidou-2
ΔΕΥΤΕΡΑ, 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Η τραγουδοποιός της αγάπης με το "Ταξίδι στο όνειρο" συναντά το κοινό στο Κηποθέατρο Παπάγου την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στις 21.00.

Μεγάλη έκπληξη της βραδιάς ο Δάκης, ο οποίος θα συναντηθεί στη σκηνή με την Αλέκα Κανελλίδου για να ερμηνεύσουν το ντουέτο τους «Πώς φτάσαμε ως εδώ», αλλά και άλλα αγαπημένα τραγούδια.

Η ελληνίδα ερμηνεύτρια θα ξεναγήσει το κοινό σε ιδιαίτερα μουσικά τοπία, όπου το ελληνικό τραγούδι συναντά τις τζαζ αρμονίες. Η μουσική και ο λόγος θα ρέουν αβίαστα σε μια άκρως μυσταγωγική ατμόσφαιρα. Όσοι την απόλαυσαν το χειμώνα στο Half Note ξέρουν...

Η Κανελλίδου θα παρουσιάσει ένα ισορροπημένο πρόγραμμα, με όλα τα κορυφαία τραγούδια της που αγαπήθηκαν και που της έγραψαν συνθέτες, όπως ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Μάριος Τόκας, ο Σπύρος Βλασσόπουλος, ο Γιώργος Μανίκας, η Νινή Ζαχά, ο Αλέξης Παπαδημητρίου, αλλά και άλλοι, όπως ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας πιο πρόσφατα.

Το πρόγραμμα θα συμπληρωθεί με χαρακτηριστικά τραγούδια από την εργογραφία του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη. Και φυσικά δε θα λείψουν και ξένα αγαπημένα της, όπως το «Killing Me Softly» της Roberta Flack.

5 κομμάτια της Αλέκας Κανελλίδου που δε θα φύγουμε από το Κηποθέατρο Παπάγου αν δεν τα ακούσουμε…

«Άσε με να φύγω»: Οι στίχοι του Νίκου Ελληναίου δένουν με τη μουσική του Γιώργου Μανίκα και απογειώνονται με τη μοναδική ερμηνεία της Κανελλίδου.

«Μια περιπέτεια»: Σε μουσική Αλέξη Παπαδημητρίου και στίχους Ρόνης Σοφού, η Κανελλίδου ερμήνευσε υπέροχα το jazzy αυτό κομμάτι με τα μελαγχολικά μηνύματα.

«Δεν είναι έτσι η αγάπη»: Σε στίχους και μουσική Νινής Ζαχά, κάθε γραμμή του συγκεκριμένου κομματιού, όπως το «δεν είναι έτσι η αγάπη, και χωρίς να πονάς δεν αγαπάς», είναι και μια αλήθεια.

«Δίδυμα Φεγγάρια»: Το μοναδικό ντουέτο της με τον αξέχαστο Δημήτρη Μητροπάνο αγαπήθηκε και τραγουδήθηκε ίσως περισσότερο από κάθε άλλο.

«Αλλιώτικος νόμος»: Η συνεργασία της με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα το 1993 έδωσε μερικά διαμαντάκια. Ένα από αυτά είναι σίγουρα το αγαπημένο μας «Αλλιώτικος Νόμος».