Προτάσεις για το μουσικό παζλ του Παρασκευοσαββατοκύριακου

mikroutsikos-3
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

«Canto General» του Μίκη Θεοδωράκη, Θάνος Μικρούτσικος, Active Member και Αλκίνοος Ιωαννίδης, η καλύτερη μουσική παρέα για το τριήμερο που ξεκινά.

Με τον τίτλο «Η μνήμη, όταν επιστρέφει, εκδικείται», ο Θάνος Μικρούτσικος καταλαμβάνει για δύο βραδιές, στις 24 και 25 Ιουλίου, το μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου μαζί με την Αφροδίτη Μάνου και τον Κώστα Θωμαΐδη για να μας θυμίσουν τραγούδια για το όνειρο που πάντα θα κυνηγάμε και για να μας βοηθήσουν να ξορκίσουμε τους εφιάλτες που μας περικυκλώνουν. Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη του Θάνου Μικρούτσικου στο clickatlife.gr.

Το «Γενικό άσμα» του Πάμπλο Νερούδα, μια κραυγή των λαών της Λατινικής Αμερικής για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, έγινε στα χέρια του Μίκη Θεοδωράκη ένα επικό κάλεσμα για δημοκρατία και ελευθερία, ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών και με αυτή τη μορφή γύρισε ολόκληρο τον κόσμο, με τη φωνή της Μαρίας Φαραντούρη και του Πέτρου Πανδή. Ακόμα και σήμερα, το Canto General συνεχίζει και εμπνέει το κοινό και τους καλλιτέχνες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Η Canto Choir, μια χορωδία υψηλοτάτου επιπέδου, έρχεται για δύο βραδιές στην Ελλάδα, από τη μακρινή Βρετάνη, για να παρουσιάσει αυτό το «έργο-σύμβολο της ελευθερίας», με αφορμή τα ενενηκοστά γενέθλια του παγκόσμιου Έλληνα συνθέτη. Τη χορωδία διευθύνει ο Jean Golgevit, ο συνθέτης, βιολιστής και δάσκαλος φωνητικής που θεωρείται η ψυχή της μουσικής σκηνής στη Βρετάνη. Η πρώτη συναυλία θα δοθεί στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου στις 25 Ιουλίου και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στις 27 του μηνός.

Το Karpimo Tour, η τελευταία περιοδεία των Active Member κάνει στάση στο Φεστιβάλ Ρεματιάς στο Χαλάνδρι, την Παρασκευή 24 Ιουλίου, γιορτάζοντας τη μαγεία του τέλους. Oι Active Member, σχεδόν 23 χρόνια από το ξεκίνημά τους, δε χάσανε απ’ τα μάτια τ’ όνειρο, την ουσία και την επαφή με το κοινό τους με κάθε τρόπο και κάθε τίμημα, παρά τα λόγια. Άλλωστε η δουλειά είναι αδιαμφισβήτητη και χειροπιαστή για την πιο παλιά και πιο παραγωγική hip hop μπάντα στην Ελλάδα. Ωστόσο, μέσα στην άνοιξη οι Active Member ανακοίνωσαν με μεγάλη συγκίνηση το τέλος του γκρουπ αυτού και την αρχή ενός νέου κύκλου δημιουργίας.

Τέλος, το Σαββατοκύριακο θα κλείσει υπέροχα με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη που  κατεβαίνει στον Πειραιά και το Βεάκειο Θέατρο την Κυριακή 26 Ιουλίου, με μια «Μικρή Βαλίτσα» γεμάτη πολλά αγαπημένα κομμάτια του. Παλιά και νέα τραγούδια, καθώς και αρκετές διασκευές συνθέτουν το μουσικό πρόγραμμα της μουσικής του παράστασης, με την ιδιαίτερη μουσική, ηχητική και εικαστική προσέγγιση.