Ακούσαμε το ολόφρεσκο album των Chemical Brothers

chemical-brothers
ΔΕΥΤΕΡΑ, 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Το δίδυμο από το Manchester, που μας έκανε να χορεύουμε εδώ και κοντά δύο δεκαετίες, επέστρεψε με το όγδοο album.

Οι Chemical Brothers στην μακροχρόνια πορεία τους, μπορούν να περηφανεύονται ότι έχουν δημιουργήσει μερικά από τα μεγαλύτερα dance hits που γαλούχησαν τη γενιά του Mtv και αργότερα ότι κατάφεραν να κάνουν τους πειραματισμούς τους με το hip hop και την ψυχεδέλεια mainstream hits, χωρίς να χάσουν στιγμή την ταυτότητα τους.

Το “Born In The Echoes” έρχεται για να δείξει ότι βρίσκονται ακόμα στο παιχνίδι και ότι η electronica τους μπορεί ακόμα να συγκινεί και να δημιουργεί ηλεκτρισμό. Το πρώτο δείγμα της δουλειάς τους το πήραμε από το single “Sometimes I Feel So Deserted”, που ανοίγει και το album, ένα γκρουβάτο κομμάτι που σε βάζει κατευθείαν σε ανεβαστικό κλίμα και σε προδιαθέτει για τη συνέχεια.

Αμέσως μετά έρχεται το “Go” που αναμένεται να εθίσει το κοινό, μιας και ενδείκνυται για τα καλοκαιρινά clubs. Εύπεπτο και ηλεκτρονικό, δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω. Μια πολύ έξυπνη κίνηση του συγκροτήματος είναι η συνεργασία με το νέο, παράξενο κορίτσι της μουσικής πραγματικότητας που χάρισε τα φωνητικά της στο “Under Neon Lights”

Δεν είναι όμως μόνο παρόν και μέλλον αυτό το album, αλλά και ένας φόρος τιμής στα club kids των ‘90’s, με το μπιτάτο “Just Bang”, ενώ το απαραίτητο σκοτάδι και η εσωστρέφεια αποτυπώνονται ικανοποιητικά στο “Taste of Honey” και το “Reflexion”. Για το τέλος, ο Beck δίνει μια ονειρική πινελιά στα beats του “Wide Open”, κλείνοντας το album, όπως αυτό ξεκίνησε.

Το όγδοο album των Chemical Brothers φυσικά δεν αποτελεί κάποια καινοτομία και δεν θα προκαλέσει τις ταραχές περασμένων κυκλοφοριών.  Υπάρχει εδώ κάποιο καινούργιο “Galvanize” (το “Go” φυσικά), αλλά δεν υπάρχουν στιγμές, όπως το “Block Rockin Beats” ή το “Hey Boy, Hey Girl”.

Η αλήθεια είναι πως περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Ωστόσο, θα έχουμε πάντα τους Chemical Brothers στην καρδιά και το μυαλό μας ως μια άκρως χορευτική, αλλά και σκεπτόμενη μηχανή. Χαιρόμαστε επομένως που παραδώσανε ένα album παραπάνω από αξιοπρεπές, που στέκεται στην εποχή του, χωρίς να πρωτοπορεί, αλλά και χωρίς να απογοητεύει.

Album: Born in the Echoes

Καλλιτέχνης: The Chemical Brothers

Label: Virgin EMI

 

Ροζίνα Αράπη