Γράμματα του Jim Morrison και του John Lennon σε δημοπρασία

morrison-lennon
ΠΕΜΠΤΗ, 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Μαζί με διαλεγμένα και υπογεγραμμένα memorabilia από τους Beatles, τους Ramones κ.ά., κάποιοι τυχεροί πλειοδότες που θα λάβουν μέρος στην δημοπρασία Marvels Of Modern Music του οίκου RR, θα αποκτήσουν και γράμματα των δύο rock stars.

To γράμμα του Morrison είναι γραμμένο σε χαρτί του ξενοδοχείου “L’Hotel” στο Παρίσι, όπου ο τραγουδιστής μετακόμισε αφότου ολοκλήρωσε τις ηχογραφήσεις του “LA Woman”, με τους υπόλοιπους Doors, τρεις μήνες πριν τον θάνατό του.

Το γράμμα, που μέχρι στιγμής η τιμή του ανέρχεται στα 23.000 δολάρια, γράφει “Συγγνώμη που δε σου έγραψα νωρίτερα. Δεν μοιάζει ότι είμαι εδώ τόσο καιρό. Ταξιδεύουμε πολύ, στην Ισπανία Γρανάδα ήταν το καλύτερο), στο Μαρόκο, στη Νότια Γαλλία και την Κορσική- όπου έχασα το σακάκι μου, τα λεφτά μου, κτλ και έπρεπε να πετάξω πίσω στο Παρίσι και να περιμένω για άλλα.  Αν η Σικελία μοιάζει με την Κορσική, τότε θα την λατρέψεις. Θα είμαστε πίσω στο Παρίσι στις 7 Ιουνίου μέχρι τον Σεπτέμβρη. Υπάρχει ένα επιπλέον δωμάτιο για αυτό μείνε μαζί μας. Πώς πάνε τα πράγματα; Δώσε χαιρετίσματα σε όλους και προσπάθησε να το ξεπεράσεις”.

Το γράμμα του John Lennon και της Yoko Ono, απευθύνεται στον υπεύθυνο του γραφείου τύπου των Beatles, τον Derek Taylor, και αναφέρονται λεπτομέρειες για μια συναυλία που είναι αδιευκρίνιστο πότε και αν έγινε.  Μέχρι στιγμής η τιμή του ανέρχεται στα 1000 δολάρια.

"Στο κοινό δεν πρέπει να βρίσκονται επίσημοι (Δήμαρχοι και Kennedys), πρέπει να είναι κυρίως παιδιά και κριτικοί”, έγραφε ο Lennon. “Οποιαδήποτε φιλανθρωπία να γνωστοποιηθεί μετά τη συναυλία. Τα εισιτήρια πρέπει να μην είναι πολύ ακριβά και όλα τα μέλη της οικογένειας Bernstein να έχουν τις καλύτερες θέσεις στον ζωολογικό κήπο”.