Γυαλιά ηλίου δια χειρός Bono

bono
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Είναι γνωστό το φετίχ του τραγουδιστή των U2 με τα γυαλιά ηλίου που αποτελούν σχεδόν μόνιμο αξεσουάρ του προσώπου του πλέον. Τώρα, ο Bono θα κυκλοφορήσει τη δική του σειρά από γυαλιά με σκοπό τα έσοδα να διατεθούν για τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

Ο τραγουδιστής που αποκάλυψε πέρσι ότι τα γυαλιά δεν τα φοράει μόνο ως fashion statement, αλλά και γιατί πάσχει από γλαύκωμα,  θα συνεργαστεί με την εταιρεία Revo, για την καμπάνια “Buy Vision, Give Sight”, που σκοπεύει να συγκεντρώσει 10 εκατομμύρια δολάρια από τις πωλήσεις. Δέκα δολάρια από κάθε ζευγάρι που πωλείται, θα πηγαίνει σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Ο Bono των U2 είχε διαγνωστεί με γλαύκωμα πριν είκοσι χρόνια, αλλά η όραση του βελτιώθηκε με θεραπεία. Σε δήλωσή του που δημοσιεύτηκε στο επίσημο site της Revo, έγραψε: “Η καμπάνια αυτή είναι κάτι πολύ προσωπικό για μένα. Χάρη στη σωστή ιατρική περίθαλψη τα μάτια μου είναι εντάξει, αλλά εκατομμύρια άνθρωποι με προβλήματα όρασης δεν έχουν πρόσβαση σε γυαλιά ή βασικές οφθαλμολογικές εξετάσεις

Τα προβλήματα αυτά μπορεί να μην απειλούν τη ζωή άμεσα, αλλά αλλάζουν δραματικά τον τρόπο ζωής μας αν δεν μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε.  Τα παιδιά δεν μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα στο σχολείο και οι ενήλικες δεν μπορούν να δουλέψουν. Η όραση είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα και το μέλημα της καμπάνιας είναι να διασφαλίσει ότι εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο θα έχουν την περίθαλψη που χρειάζονται”.

Η συλλογή γυαλιών ηλίου με την υπογραφή του Bono αναμένεται να φτάσει στα καταστήματα το φθινόπωρο.