Ποιος βγαίνει στον Κήπο του Μεγάρου τον Σεπτέμβρη;

kipos-megarou
ΔΕΥΤΕΡΑ, 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Ο Κήπος του Μεγάρου Μουσικής κάνει μια σύντομη παύση για τον Αύγουστο κι επιστρέφει ακόμα πιο δυναμικά τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, με πολλά δυνατά ονόματα της εγχώριας μουσικής σκηνής.

Σημαντικοί καλλιτέχνες της εγχώριας μουσικής παραγωγής θα καταλάβουν τον Κήπο του Μεγάρου μετά από το σύντομο αυγουστιάτικο διάλειμμα.

Από τις 2 Σεπτεμβρίου κιόλας, ξεκινά δυναμικά το πρόγραμμα του Κήπου του Μεγάρου που θα βαλθεί να μας προσγειώσει όσο πιο ομαλά γίνεται στη… φθινοπωρινή Αθήνα. Η  Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα ερμηνεύσει πρώτη και καλύτερη αποσπάσματα από αγαπημένες όπερες και οπερέτες (2/9) υπό τον ολλανδό μαέστρο Γιαν Βερμάνινχ, με την υψίφωνο Κάρεν Λάιμπερ και τον τενόρο Γιάννη Χριστόπουλο.

Ο Θάνος Μικρούτσικος θα συναντήσει τη δραματική, λυρική και ταυτόχρονα επική Αφροδίτη Μάνου και τη γεμάτη πάθος και ακρίβεια ερμηνεία του Κώστα Θωμαΐδη, μαζί με τους μουσικούς Θύμιο Παπαδόπουλο και Θοδωρή Οικονόμου (4/9) για να μας εξηγήσουν όλοι μαζί «Πώς η Ιστορία γίνεται σιωπή»...

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου θα καταλάβει κι αυτός τη σκηνή του Κήπου στις 7/9 μαζί με τις Φτερωτές Κιθάρες του και τους Melios Balcana Mama, για ένα «Ταξίδι στο κέντρο της πόλης». Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ- Άρης Δημητριάδης (9/9) θα κάνει ένα ρομαντικό μουσικό ταξίδι στη μαγευτική εποχή της Belle Époque και του μπελκάντο, ενώ η Δήμητρα Γαλάνη ετοιμάζει μαζί με τη Γιώτα Νέγκα, μια αποχαιρετιστήρια καλοκαιρινή συναυλία με το soundtrack της ξεχωριστής της ζωής και πορείας (11/9).

Η Μαριέττα Φαφούτη στις 13 Σεπτεμβρίου, θα προσφέρει μια συναυλία μαζί με την Angelica Dusk μόνο για τους συνδρομητές Cosmote, και θα γεμίσει τον Κήπο με χαρά, συγκίνηση και αισιοδοξία. Η Μαρίζα Ρίζου θα βρεθεί για πρώτη φορά στον Κήπο (14/9) για να μεταφέρει την μουσική της παράσταση με τίτλο «Μια στιγμή στο φως», λίγο πριν την κυκλοφορία του δεύτερου ολοκληρωμένου της άλμπουμ.

Ο «τρελός κόσμος» των Locomondo θα συναντήσει την Πέννυ Μπαλτατζή, τον George Gaudy και τους SUN στις 15 Σεπτεμβρίου και μια ημέρα μετά, στις 16/9 η Ντόρα Μπακοπούλου θα κάνει μια «Νυχτερινή εξομολόγηση» με αγαπημένες μελωδίες του Φρεντερίκ Σοπέν και άλλων συνθετών με σημαντική πιανιστική εργογραφία. Μαζί της στη σκηνή θα βρίσκονται η ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου και ο ηθοποιός Δημήτρης Καταλειφός, που θα διαβάσουν αποσπάσματα έργων σημαντικών ποιητών του Ρομαντισμού.

Στις 18/9 ο Κήπος θα πλημμυρίσει με τις τρυφερές μελωδίες του Αλκίνοου Ιωαννίδη,  ενώ στις 23/9 ο Γιώργος Ανδρέου θα διαλέξει αγαπημένα ελληνικά μας τραγούδια για να ερμηνεύσουν με τις ιδιαίτερες φωνές τους η Τάνια Τσανακλίδου, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και η Ρίτα Αντωνοπούλου.

Ο Πάνος Μουζουράκης θα βρεθεί κι αυτός στον Κήπο και μαζί με τον Παντελή Αμπαζή, την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, τον Κωστή Μαραβέγια, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον Λάκη Παπαδόπουλο θα δώσουν ένα μεγάλο πάρτι στις 25 Σεπτεμβρίου.

Την λήξη του φετινού φεστιβάλ στον Κήπο θα δώσουν ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και η Φωτεινή Δάρρα στις 28 Σεπτεμβρίου, με μια μαγική συναυλία που θα μας αποχαιρετήσει μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι…