Ποιος θέλει να χρηματοδοτήσει ντοκιμαντέρ με τους Jack White και Bob Dylan;

dylan-white
ΤΡΙΤΗ, 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Οι δημιουργοί ενός ντοκιμαντέρ για τη μουσική σκηνή του Σικάγο, στους οποίους περιλαμβάνονται ο Jack White και ο Bob Dylan, αναζητούν οικονομική βοήθεια για την εξασφάλιση των πνευματικών δικαιωμάτων της μουσικής που θα τιμήσουν με το εγχείρημα.

Το “Born In Chicago”, σκηνοθετημένο από τον John Anderson, καταγράφει την πρόοδο του είδους όπως εξελίχθηκε στην πόλη τις δεκαετίες του '50 και του '60.

Οι ιθύνοντες έχουν ξεκινήσει μια καμπάνια στο PledgeMusic για να συγκεντρώσουν χρήματα και να εξασφαλίσουν τα δικαιώματα του αρχείου που θα χρησιμοποιηθεί. Η καμπάνια θα είναι ενεργή μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου και όσοι συμμετέχουν θα μπορούν να λάβουν merchandise όπως αντίτυπα του φιλμ, ρούχα και ένα συλλεκτικό box set σε πολλά formats, φυσικά και σε βινύλιο.

Όσο για αυτούς που θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, θα αποκτήσουν σπανιότερα αντικείμενα, όπως αφίσες, μια ευκαιρία να συνομιλήσουν μέσω Skype με τον πιανίστα Barry Goldberg, εισιτήρια για την πρεμιέρα της ταινίας, είσοδο στο after party και κιθάρες υπογεγραμμένες από τους blues θρύλους Elvin Bishop και Rick Reed.

To ντοκιμαντέρ θα περιλαμβάνει συνεντεύξεις και performances από καλλιτέχνες, όπως ο BB King, ο Muddy Waters, o Steve Miller, ο Eric Burdon, ο Sam Lay κ.ά.

Ο αφηγητής του ντοκιμαντέρ Marshall Chess, σε μια συνέντευξή του στους NY Times, δήλωσε “Είναι σημαντικό να ξέρουμε την πραγματική ιστορία, όχι αυτή που θα παρουσίαζε το Hollywood. Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της Αμερικάνικης ιστορίας και της δημιουργικής ιστορίας του Σικάγο, την οποία αγνοούσαμε τόσο καιρό, γιατί ήμασταν απασχολημένοι με το να φτιάχνουμε δίσκους”.

Πέρα από τη χρηματοδότηση, το φιλμ είναι  έτοιμο και έχει προβληθεί στο South By Southwest και στο Chicago Blues Festival.