Κοντινή εξόρμηση μετά μουσικής στην Άνδρο

andros-1
ΤΡΙΤΗ, 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου εγκαινιάστηκε το Σάββατο 1η Αυγούστου με τη συναυλία του Φίλιππου Πλιάτσικα και του Γιάννη Μηλιώκα και συνεχίζει για τον υπόλοιπο μήνα με ένα δυνατό μουσικό πρόγραμμα που σχεδίασε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, Παντελής Βούλγαρης.

Το νέο ανοικτό πετρόκτιστο θεάτρο της Χώρας της Άνδρου άνοιξε τις πύλες του το σαββατόβραδο με τον Φίλιππο Πλιάτσικα και τον Γιάννη Μηλιώκα και ετοιμάζεται να ζήσει ακόμα περισσότερες στιγμές χαράς και συγκίνησης μέσα στον Αύγουστο.

Απόψε, 4 Αυγούστου, το jazz τρίο των Γιώργου ΤρανταλίδηΓιώργου Κοντραφούρη και Γιώργου Σαμαρά θα παρασύρει το κοινό σε μια υπέροχη καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη από δικές τους συνθέσεις και έργα μεγάλων δημιουργών της jazz, όπως των Duke EllingtonCharlie Parke, αλλά και των μεγάλων της διεθνούς μουσικής, Beatles και Doors.

Η ανδριώτισσα κι εξαιρετική μουσικός Κατερίνα Πολέμη θα καταλάβει τη σκηνή του θεάτρου στις 20 Αυγούστου, για να παρουσιάσει, μαζί με το συγκρότημά της, τις δικές της μελωδίες, όπως τη μουσική με την οποία έντυσε την ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Μικρά Αγγλία».

Παρέα με τα κομμάτια της θα ερμηνεύσει και διασκευασμένες έθνικ μουσικές από τη Βραζιλία, την Αμερική, την Αφρική, την Καραϊβική και την Ιταλία. Special guest θα είναι o Massimo Dono από την Κάτω Ιταλία που θα ερμηνεύσει μαζί της μερικά από τα τραγούδια.

Στις 22 Αυγούστου σειρά έχει ο Γεράσιμος Τσαγκαράκης, για μια πρωτότυπη interactive οπτικοακουστική παράστασή του με έργα των Masson, Gerassimez, Bach, Ξενάκη και Skubala, ενώ στις 25 Αυγούστου η μοναδική Δήμητρα Γαλάνη θα φτάσει στο νησί για να παρουσιάσει, μαζί με το κουαρτέτο Chronos, την ελληνική μουσική ιστορία.

Έτοιμοι να πάρουμε το πλοίο από τη Ραφήνα;