Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με αγαπημένες όπερες στον Κήπο του Μεγάρου

koa
ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Στις 2 Σεπτεμβρίου, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών καλωσορίζει το Φθινόπωρο στον κήπο του Μεγάρου, με μια συναυλία με αγαπημένες όπερες και οπερέτες.

Με λυρική και ανάλαφρη διάθεση ξεκινά ο Σεπτέμβριος, αφού η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ετοιμάζεται να ερμηνεύσει στο Μέγαρο αποσπάσματα από αγαπημένες όπερες και οπερέτες των Βέμπερ, Λέχαρ, Πουτσίνι, του γιού Γιόχαν Στράους αλλά και των Χατζηαποστόλου και Σακελλαρίδη.

Την διεύθυνση έχει αναλάβει ο ολλανδός μαέστρος Γιαν Βερμάνινχ, ενώ τα φωνητικά μέρη θα αποδώσουν η γερμανίδα υψίφωνος Κάρεν Λάιμπερ και ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με την εισαγωγή και την άρια για σοπράνο «Leise, leise fromme Weise» από την όπερα Ο ελεύθερος σκοπευτής του Καρλ Μαρία φον Βέμπερ και τη συνέχεια θα γράψει η «Πρόσκληση σε χορό» του ίδιου συνθέτη.

Θα ακολουθήσει το διάσημο ντουέτο «O soave fanciulla» από την ιδιαίτερα αγαπημένη Μποέμ του Τζάκομο Πουτσίνι και η άρια για τενόρο «Fra poco a me ricovero» από την όπερα Λουτσία ντι Λαμμερμούρ.

Haris Akriviadis

Στο δεύτερο μέρος θα ακουστούν η εύθυμη Εισαγωγή από τη δημοφιλέστατη οπερέτα Οι απάχηδες των Αθηνών του Νίκου Χατζηαποστόλου και το απόσπασμα «Ψηλά στο μέτωπο» από την επίσης πασίγνωστη οπερέτα Βαφτιστικός του Θεόφραστου Σακελλαρίδη.

Η βραδιά θα κλείσει με αγαπημένες μελωδίες του βασιλιά του βαλς και της αυστριακής οπερέτας, του υιού Γιόχαν Στράους, με τις μελωδίες της λαμπερής Εισαγωγής την εντυπωσιακή άρια «Klänge der Heimat» από τη Νυχτερίδα, τη χορευτική «Annen Polka» και το περίφημο ντουέτο «Wer uns getraut» από την οπερέτα Ο βαρώνος ατσίγγανος.

Λυρισμός και κλασική μουσική καλωσορίζουν και δίνουν μαγεία στο φετινό Φθινόπωρο.

Πληροφορίες: Μέγαρο Μουσικής, είσοδος 12 ευρώ.