Ακούσαμε το νέο νεοψυχεδελικό album των Tame Impala

tame-impala-2
ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Ένα πιο ώριμο, αλλά πάντα ευχάριστο album από την Αυστραλέζικη μπάντα φιλοδοξεί να προσθέσει χορευτική διάσταση στο νεοψυχεδελικό τους σύμπαν.

Οι Tame Impala και κυρίως ο ιθύνοντας νους τους Kevin Parker, αποτελούν μια από τις μπάντες που χτίζοντας αργά και σταθερά τον ήχο τους, πατώντας στο πρόσφορο έδαφος της αναγεννημένης “ανάγκης” μας για ψυχεδέλεια, έκαναν πέρσι και φέτος το μεγάλο "μπαμ".

Πέρα από το προσωπικό του project, ο Parker αποτελεί πλέον άνθρωπο-κλειδί και αγαπημένο παιδί καταξιωμένων παραγωγών (όπως του Mark Ronson).

Το τρίτο album τους, “Currents”, φέρνει την πολύχρωμη μουσική τους παλέτα στα dancefloors, επηρεάζεται από τους Daft Punk και τη disco, αλλά παράλληλα η indie rock “ρετσινιά” είναι πάντα εκεί.

Είναι εμφανής η τάση της ωρίμανσης και της αναζήτησης νέων μουσικών δρόμων ή μια περιπλάνηση στα παλιά αγαπημένα, στο “Yes, I’m Changing”  ή στο “παλιομοδίτικο” “The Less I Know The Better”. Υπάρχουν φυσικά κι άλλες όμορφες pop, χορευτικές στιγμές, όπως το εναρκτήριο “Let It Happen” και το πολύ δυναμικό “Past Life”

Με λίγα λόγια, ακούγοντας τους ανανεωμένους Tame Impala, είναι αδύνατον να μην κουνήσεις το κεφάλι σου ρυθμικά. Θα παραδοθείς σε ήχους που ξέρεις ότι μπορεί να έχεις ακούσει ξανά στο παρελθόν, αλλά τώρα ο Parker στους σερβίρει με ένα θελκτικό νέο αμπαλάζ.  Μπορεί να μην είναι τίποτα παραπάνω από αυτό, αλλά είναι άκρως ικανοποιητικό και διασκεδαστικό.

Album: Current

Καλλιτέχνης: Tame Impala

Label: Interscope/Universal

 

Ροζίνα Αράπη