Το "Καλοκαίρι στην Αθήνα" συνεχίζεται…

filarmoniki

Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών

ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Για όσους επέστρεψαν ήδη στην πόλη, ο Δήμος Αθηναίων έχει ετοιμάσει την καλύτερη υποδοχή με άφθονη μουσική στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης.

Μετά από το ολιγοήμερο διάλειμμά του, το Καλοκαίρι στην Αθήνα συνεχίζεται από σήμερα με μία σειρά εκδηλώσεων μέχρι και τον Σεπτέμβριο, με παραδοσιακή μουσική, δημοτικά, ρεμπέτικα και ροκ μουσικά στοιχεία.

Απόψε, 24/8, το συγκρότημα «Ωρίωνες» θα καταλάβει την πλατεία Αγ. Ιωάννη στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης για να μας προσφέρει μερικές υπέροχες στιγμές γεμάτες με ποπ-ροκ ρυθμούς.

Ζωή Τηγανούρια 

Την ερχόμενη Τετάρτη, η πλατεία Αγ. Ανδρέα στη Λαμπρινή και την Κυριακή η πλατεία Καραμανλάκη στα Κάτω Πατήσια θα γεμίσουν με παραδοσιακούς και νησιώτικους ήχους, ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου δίνει ραντεβού με τους λάτρεις του ελληνικού κινηματογράφου κάτω από το Αυγουστιάτικο φεγγάρι την Παρασκευή 28/8 στον Αρχαιολογικό χώρο του  Ολυμπιείου στους Στύλους Ολυμπίου Διός και την ίδια μέρα,  ο Σπύρος Πολυκανδριώτης στην πλατεία Πανόρμου θα παρουσιάσει τρία καθοριστικά, ιστορικά σημεία του παραδοσιακού ρεμπέτικου σμυρνέικου τραγουδιού.

Τέλος, τον Αύγουστο θα αποχαιρετήσει το Σάββατο 29/8, η σολίστ του ακορντεόν και συνθέτης  Ζωή Τηγανούρια, με μια συναυλία με «πολυπολιτισμικό» χαρακτήρα, με μουσική από όλο τον κόσμο, παραδοσιακά τραγούδια της χώρας μας, αλλά και συνθέσεις της ίδιας.

Πληροφορίες: 210 52 84 800 στις 9 μ.μ., είσοδος ελεύθερη.