Η Ελευθερία Αρβανιτάκη γιορτάζει την Πανσέληνο στο Λουτράκι

arbanitaki
ΤΡΙΤΗ, 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Το πρώτο φεστιβάλ Λουτρακίου υποδέχεται στον Αρχαιολογικός Χώρος Ηραίου την Ελευθερία Αρβανιτάκη μαζί με την Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου, για να γιορτάσουν μαζί την αυγουστιάτικη πανσέληνο στις 29 Αυγούστου.

Το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου θα φωτίσει το υπέροχο θεατράκι και  Ελευθερία Αρβανιτάκη με την υπέροχη φωνή της και τη μουσική από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου, θα κλείσουν το 1ο Loutraki Festival, με τον καλύτερο τρόπο.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη  είναι γνωστή για την πορεία της στο ελληνικό τραγούδι τα τελευταία 30 χρόνια. Έχει ερμηνεύσει από τα ρεμπέτικα της Νίνου και τα σμυρνέικα τραγούδια, μέχρι τον ερωτικό λόγο της Σαπφούς σε μουσικές του Νίκου Ξυδάκη και κομμάτια του Σταμάτη Σπανουδάκη, του ισπανού συνθέτη Χαβιέρ Λιμόν και του Μάνου Χατζιδάκι.

Η φωνή της καταφέρνει να συνδυάσει τα δυτικά και τα ανατολικά ηχοχρώματα, ενώ μπορεί να περηφανευτεί ότι βρίσκεται ανάμεσα στους καλλιτέχνες που είχαν την ευκαιρία να δώσουν μια προσωπική μουσική παράσταση στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης το 2014.

Στο Λουτράκι, η Αρβανιτάκη θα κάνει «Μια βόλτα στο φεγγάρι» με τραγούδια από τον κινηματογράφο, αλλά κι ένα απάνθισμα τραγουδιών από το προσωπικό της ρεπερτόριο. Μαζί της στη σκηνή θα βρεθεί και ο Γιώργος Περρής.

Πληροφορίες: 2744 3 60101, στις 9 μ.μ., είσοδος 5 ευρώ.