Ο Θάνος Μικρούτσικος με τραγούδια για το όνειρο στον Κήπο

mikroutsikos
ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Τη μουσική του παράσταση με τίτλο «Πώς η ιστορία γίνεται σιωπή» φέρνει ο Θάνος Μικρούτσικος και στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής στις 4 Σεπτεμβρίου.

Ο ίδιος ο συνθέτης ανέφερε ότι «Είναι ανάγκη μου να μιλήσω τώρα με αυτό τον τρόπο. Θέλω να ξαναμαζέψω τα πολύτιμα και να τα δείξω στον κόσμο, ιδίως στους νεώτερους, για να μάθουν τι κληρονομούν», εξηγώντας τον λόγο που αποφάσισε να παρουσιάσει μια ιδιαίτερη παράσταση γεμάτη τραγούδια με ιστορία.

Μαζί του στη σκηνή, ο Θάνος Μικρούτσικος θα έχει τη δραματική, λυρική και ταυτόχρονα επική Αφροδίτη Μάνου και τη γεμάτη πάθος και ακρίβεια ερμηνεία του Κώστα Θωμαΐδη, μαζί με τους μουσικούς Θύμιο Παπαδόπουλο στα πνευστά και Θοδωρή Οικονόμου στο πιάνο.

Ο Μικρούτσικος χαρακτηρίζει τα τραγούδια που συμπεριέλαβε στην παράστασή του αυτή «τραγούδια για να ξορκίσουμε τους εφιάλτες», «τραγούδια της αθωότητάς μας», «τραγούδια της μνήμης μας».

Από την «Πιο όμορφη θάλασσα», τον «Ντικ» και τη «Δίκοπη ζωή», μέχρι την «Πιρόγα», τη «Ρόζα», και το «Μιλώ» του Μίκη Θεοδωράκη, όλα θα ακουστούν στον Κήπο, για να μας εμψυχώσουν και να μας απογειώσουν και πάλι, όπως παλιά.

Πληροφορίες: Κήπος Μεγάρου, στις 8.30 μ.μ., είσοδος 12 ευρώ.