20 μουσικοί λόγοι που θα μας κάνουν να περάσουμε καλά αυτό τον Σεπτέμβρη

texnopoli
ΔΕΥΤΕΡΑ, 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Η μουσική έχει την τιμητική της κάθε Σεπτέμβρη κι εμείς δε χάνουμε ευκαιρία να παρατείνουμε για λίγο ακόμα το καλοκαίρι μας με μερικές από τις καλύτερες υπαίθριες συναυλίες της χρονιάς.

Ο Σεπτέμβρης είναι γεμάτος με δυνατές συναυλίες των πιο αγαπημένων μας καλλιτεχνών, που ολοκληρώνουν τις καλοκαιρινές τους περιοδείες κι επιστρέφουν στην πρωτεύουσα για να σημάνουν τη λήξη. Ας δούμε μερικά από τα ονόματα που δεν πρέπει να χάσει κανείς αυτό τον Σεπτέμβρη.

Από διεθνείς παρουσίες, την τιμή να βρεθούν στην αθηναϊκή πρωτεύουσα θα μας κάνουν ο Alexandre Desplat στις 9 Σεπτεμβρίου για μια best of συναυλία στο Ηρώδειο, ο Αμερικανο-καναδός Ρούφους Γουέινραϊτ που επιστρέφει στις 15 Σεπτεμβρίου στο Φεστιβάλ Αθηνών, αυτή τη φορά στο Ηρώδειο, για μια μαγική βραδιά κάτω από την Ακρόπολη και οι Thirty Seconds to Mars που έρχονται στις 30 Σεπτεμβρίου στο TerraVibe Park, για να μας δώσουν μαθήματα stadium rock.

Από τα εγχώρια ταλέντα, σχεδόν όλα θα παρελάσουν από τα θέατρα της Αθήνας, το Βράχων, το Ηρώδειο, το Βεάκειο, την Τεχνόπολη ή τον Κήπο του Μεγάρου.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αθηνών, από το Ηρώδειο θα περάσουν ο μεγάλος μας συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος, την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, με το εμβληματικό μουσικό του έργο «Χρονικό» και το νέο του δίσκο «Εντεύθεν», στις 18 Σεπτεμβρίου ο Νότης Μαυρουδής για να γιορτάσει τα 50 χρόνια του στο τραγούδι και στις 28 Σεπτεμβρίου, οι αγαπημένοι Ιmam Βaildi για ένα μεγάλο πάρτι με καλό σκοπό.

Εξαιρετικές  μουσικές θα πλημμυρίσουν τον Κήπο του Μεγάρου κάτω από τον ανοιχτό αττικό ουρανό. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα βρεθούν εκεί τον Σεπτέμβρη, είναι ο Θάνος Μικρούτσικος στις 4/9 με τραγούδια για το όνειρο, ο Νίκος Πορτοκάλογλου στις 7 Σεπτεμβρίου με ένα «Ταξίδι στο Κέντρο Της Πόλης», η Δήμητρα Γαλάνη στις 11 Σεπτεμβρίου για να κλείσει τον κύκλο των παρουσιάσεων του τελευταίου της δίσκου με τίτλο «Αλλιώς», η Μαριέττα Φαφούτη και η 8μελής μπάντα της για τρίτη χρονιά στις 13/9, η Μαρίζα Ρίζου στις 14/9, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης για άνα αξέχαστο φθινοπωρινό βράδυ στις 18/9, ο Πάνος Μουζουράκης εφ’όλης της ύλης στις 25 του μηνός και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου με τη Φωτεινή Δάρρα στις 28 Σεπτεμβρίου.

Στο θέατρο Βράχων θα ανηφορίσουν φέτος η Ελευθερία Αρβανιτάκη στις 5/9 με μια δυνατή ομάδα αποτελούμενη από τους Δημήτρη Παπαδημητρίου, Νίκο Ξυδάκη, Θέμη Καραμουρατίδη και Στάθη Δρογώση, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιάννης Κότσιρας στις 7 Σεπτεμβρίου, η Ευανθία Ρεμπούτσικα με το βιολί της στις 14/9, ο Γιώργος Νταλάρας με την Ελένη Βιτάλη και τη Γλυκερία στις 21/9 και ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου στις 23/9 με οδηγό του την παράδοση και τον μαγικό ρεαλισμό.

Yiannis Margetousakis

Την Τεχνόπολη θα γεμίσουν με τις μελωδίες τους ο Δήμος Αναστασιάδης την 1η Σεπτεμβρίου, η Φωτεινή Βελεσιώτου στις 2/9, ο Σωκράτης Μάλαμας στις 3/9, ο Παύλος Παυλίδης και οι Β - Movies στις 4 του μηνός, ο Φοίβος Δεληβοριάς στις 7/9, οι Χαΐνηδες στις 9/9 και ο Γιάννης Χαρούλης για δύο μέρες στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου.

Στο Βεάκειο θα βρεθεί με τα τραγούδια του ο Παντελής Θαλασσινός στις 3 Σεπτεμβρίου, ο αγαπημένος Κωστής Μαραβέγιας στις 7/9 με ένα μοναδικό μουσικό πάρτι από αυτά που ξέρει να μας προσφέρει απλόχερα, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στις 13/9 και ο Σταμάτης Κραουνάκης με επίλεκτα μέλη της ομάδας Σπείρα-Σπείρα στις 14/9.