Τα βλέμματα στραμμένα στο six dogs για τους Καναδούς Viet Cong

viet-cong
ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Το καναδέζικο μουσικό φυντάνι που ακούσει στο όνομα Viet Cong έρχεται απόψε στο six dogs με το ντεμπούτο τους που έχει προκαλέσει θόρυβο. Προετοιμαζόμαστε λοιπόν…

Οι Viet Cong αποτελούνται από τον Matt (φωνητικά/πλήκτρα), τον Mike (τύμπανα), τον Scott και τον Daniel (κιθάρες). Η σκούφια τους κρατά από το Calgary του Καναδά. To πρώτο τους EP κυκλοφόρησε το 2013 υπό τον τίτλο «Cassette» (σε μορφή κασέτας) και μάγεψε μια τοπική δισκογραφική του Καναδά, που τους έφερε σε επαφή με την αμερικανική ανεξάρτητη Jagjaguwar.

Έτσι φτάσαμε στο φετινό ντεμπούτο τους, «Viet Cong» που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές παγκοσμίως. Το ίδιο και οι εμφανίσεις τους στην περιοδεία προώθησης του δίσκου τους.

Πολλοί τους παρομοιάζουν με τους Εcho and The Bunnymen ή τους Bauhaus ή ακόμα και με τους φασαριόζους βρετανούς This Heat. Η μουσική τους είναι ένας οργισμένος και δυνατός πειραματισμός και αποτελεί σίγουρα μια μίνι καναδέζικη εισβολή θορύβου, πάθους, νεύρων και πειραματισμού.

Τα βλέμματα σήμερα είναι όλα στραμμένα επάνω τους, μιας και οι παρακαταθήκες που αφήνουν για το μέλλον είναι εξαιρετικές. Κάτι που συνδυάζει τον θόρυβο με την πειραματική pop σίγουρα δε θα μας άφηνε ασυγκίνητους.

Την συναυλία τους στο six dogs θα ανοίξει η αθηναϊκή πειραματική μπάντα Chickn, με ήχο από το krautrock, μέχρι το πιο κλασικό.

Πληροφορίες: six dogs, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 2103210510, είσοδος 20 ευρώ.