Oι καλύτερες στιγμές του Νίκου Πορτοκάλογλου

portokaloglou-5
ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου μαζί με τις Φτερωτές Κιθάρες του ετοιμάζουν «Ταξίδι στο κέντρο της πόλης» απόψε στον κήπο του Μεγάρου. Το clickatlife κάνει flashback στις καλύτερες στιγμές της 30χρονης πορείας του μέχρι σήμερα.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου απόψε καταλαμβάνει τον πιο όμορφο κήπο της Αθήνας, για μια συναυλία-γιορτή με όλους τους σταθμούς της τριαντάχρονης πορείας του. Μαζί του θα είναι οι Φτερωτές Κιθάρες και οι Melios Balkana Mama με τα χάλκινα πνευστά τους.

Όλα εκείνα που μας έκαναν να αγαπήσουμε τον Πορτοκάλογλου θα είναι εκεί, για μια βραδιά, στο δροσερό Κήπο, με δυνατά ακόρντα, αγαπημένες μελωδίες και στίχους που μιλούν στην ψυχή μας.

Οι σημαντικότερες στιγμές του Νίκου Πορτοκάλογλου

Φατμέ

Η μεγάλη αρχή και ο δυνατός δεσμός που ένωσε 4 μουσικούς (Πορτοκάλογλου, Τσάκαλος, Καλατζής, Μουστάκης) και στιγμάτισε μια για πάντα το κεφάλαιο που λέγεται «Νίκος Πορτοκάλογλου». Γιατί ακόμα κι αν καταφέρνει να μας χαρίζει μέχρι και σήμερα εξαιρετικά κομμάτια, οι Φατμέ θα παραμένουν για πάντα μέρος της ζωής και της μουσικής του.

Άσωτος Υιός - 1982

Ο δίσκος του μαζί με τους Φατμέ «Άσωτος Υιός» αποτελεί σίγουρα από μόνος τους μια από τις ιδιαίτερες στιγμές του Πορτοκάλογλου. Είναι ένας δίσκος-σταθμός της 30χρονης πορείας του και ένας από εκείνους που έχουν ταυτιστεί με το όνομά του. Κομμάτια όπως τα «Υπάρχει λόγος σοβαρός», «Ψέματα», «Να με προσέχεις», «Τι σε νοιάζει εσένα», «Ταξίδι» και «Βάλε μου δύσκολα» θα παραμένουν για πάντα χαραγμένα στο μυαλό και την καρδιά μας.

Είδα τα μάτια σου κλαμμένα

Η υπέροχη διασκευή που μας χάρισε στο κομμάτι του Άκη Πάνου, με δυνατές κιθάρες και έντονο παλμό, έγινε ένα από τα αγαπημένα κομμάτια των ραδιοφωνικών εκπομπών και όχι μόνο…

Κλείνω κι έρχομαι

Το ντουέτο του με τον εξαιρετικό Δημήτρη Μητροπάνο τραγουδήθηκε δυνατά από χιλιάδες κόσμου το 1991.

Μονάχοι στη γη

Το απόλυτο ερωτικό κομμάτι, ένας ύμνος στον έναν και μοναδικό έρωτα με τη φωνή του Νίκου Πορτοκάλογλου και της Ελένης Τσαλιγοπούλου, σε μουσική και στίχους Γιώργου Ανδρέου.