Υπόγεια Ρεύματα: «“Ροκ” είναι η παρέα, η φαντασία, το χιούμορ και η τρέλα»

upogeia-reumata
ΠΕΜΠΤΗ, 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Τα Υπόγεια Ρεύματα ετοιμάζουν μία μοναδική εμφάνιση στις 30 Οκτωβρίου, στο Ρυθμός Stage, για να παρουσιάσουν για πρώτη φορά ένα ακουστικό σετ τους. Πριν ανέβουν στη σκηνή, μίλησαν στο clickatlife.gr για το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν, για την ιστορία τους μέχρι σήμερα, αλλά και για το ροκ που αγαπούν.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα για αυτή την βραδιά στο Ρυθμός stage;

Η βραδιά στο Ρυθμό θα είναι η πρώτη παρουσίαση ενός καινούργιου πειράματος  για εμάς. Στην πραγματικότητα είναι η χρησιμοποίηση ήχων και χρωμάτων που σε μια ηλεκτρική συναυλία είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσεις όπως πρέπει, εξαιτίας κυρίως της συνθήκης που επιβάλει η ένταση μιας συναυλίας όπως την έχουμε συνηθίσει. Θα χρησιμοποιήσουμε περισσότερο το μουσικό πριόνι, μαζί με την ακουστική κιθάρα, το καζού, το άταστο μπάσο και διάφορα περίεργα κρουστά που κατασκευάζουμε μόνοι μας.

Παρουσιάζετε για πρώτη φορά το ακουστικό σας σετ. Γιατί αποφασίσατε να βγείτε τώρα "γυμνοί" από watt στη σκηνή για πρώτη φορά;

Το αποφασίσαμε γιατί αυτοί οι ήχοι είναι κομμάτι μας και έχουμε γίνει αρκετά καλοί ώστε να μπορούμε να τους χρησιμοποιούμε! Δεν θα αφήσουμε ποτέ τα ηλεκτρικά σετ, απλά αυτό είναι ένα λίγο διαφορετικό ταξίδι. Σε κάθε περίπτωση είναι μια διαδικασία εν εξελίξει και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την πορεία της.

Μετράτε αισίως 20+ χρόνια. Τι θυμάστε περισσότερο από αυτή την πορεία;

Δεν ξέρουμε τι να σου πούμε! Θυμόμαστε μερικά πράγματα που αν στα πούμε μετά πρέπει να σε σκοτώσουμε....ή να μας σκοτώσεις! Κρίμα θα ‘ναι…

Τι έχει αλλάξει και τι έχει μείνει ίδιο από την πρώτη μέρα;

Yiannis Margetousakis

Έχει αλλάξει το σώμα μας, τα μαλλιά μας και τα μυαλά μας και παραμένει η αγάπη για την ομάδα και για τα όνειρά μας.  Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν τελικά, μια αέναη περιστροφή σε ένα ετεροβαρές κέντρο. Μένουμε ίδιοι σε ένα κόσμο που αλλάζει και αλλάζουμε σε ένα κόσμο που παραμένει ενοχλητικά ίδιος.

Τι θα λέγατε ότι σας κράτησε ζωντανούς τόσα χρόνια και ακόμα και σήμερα παραγωγικούς;

Η ανάγκη για έκφραση και τα σχέδια που προκύπτουν από αυτή την ανάγκη. Η προσμονή του επόμενου είναι που κρατάει όλους τους ανθρώπους ζωντανούς.

Τι είναι για εσάς το ροκ του οποίου επιλέξατε να είστε μέρος με τη μουσική σας;

Το ροκ είναι ότι θέλει ο καθένας τελικά! Για κάποιους είναι ο ήχος , για άλλους η δόξα, για άλλους η μυθολογία και για τους πιο διαβασμένους τα φράγκα. Για μας είναι η παρέα, η φαντασία, το χιούμορ και η παιδικότητα Α! Και τις πιο πολλές φορές η τρέλα.

Και σήμερα πώς αντιμετωπίζετε εσείς τη "σκοτεινή" αυτή περίοδο;

Σκοτεινή περίοδο; Μην τρελαθούμε κιόλας! Ξαφνικά μεταφερθήκαμε στην κεντρική Ευρώπη την εποχή της Black plague ή στη Συρία toy σήμερα; Στην Ελλάδα του 2015 βρισκόμαστε και παρά τις φαινομενικές δυσκολίες, όλα είναι μπροστά μας. Μήπως πρέπει ν' αλλάξουμε τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα;

Και μια ευχή για το μέλλον;

Να είμαστε γεροί και να περνάμε καλά με αξιοπρέπεια. Να μπει και λίγο ο συλλογικός νους της ανθρωπότητας και η ατομική συνείδηση του καθένα σε λειτουργία ώστε να έχουμε ειρήνη.

Βάλια Κανελλοπούλου