Ακούσαμε το 11ο άλμπουμ της Τζάνετ Τζάκσον

janet-jackson
ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Πολλοί ήταν αυτοί που πίστεψαν ότι η Τζάνετ Τζάκσον θα ακολουθήσει μια φθίνουσα πορεία στην καριέρα της μετά το τελευταίο της album “Discipline”, και μένοντας στην αφάνεια για αρκετά χρόνια. Στο ενδέκατο της album, το πρώτο μετά τον θάνατο του αδερφού της Μάικλ, η star, λίγο πριν κλείσει τα 50 της χρόνια, αποδεικνύει ότι δεν έχει πει ακόμα την τελευταία της κουβέντα.


Επιστράτευσε για το “Unbreakable” το χρυσό δίδυμο των επιτυχιών της, δηλαδή τους Τζίμυ Τζαμ&Τέρι Λιούις, και μαζί με μερικούς εκλεκτούς καλεσμένους, έφτιαξαν ένα album που ταιριάζει γάντι στη φωνή και την περσόνα της.  Όλα όσα αγαπάμε στην Jackson – τη μόνη της οικογένειας που δεν έμεινε στη σκιά του Μάικλ, αλλά σάρωσε μόνη της στα ‘80’s και ‘90’s- είναι εδώ. Τα υπερσεξουαλικά φωνητικά με τα πονηρά υπονοούμενα ντυμένα με soul ρυθμούς, όπως στο ομώνυμο και στο “No Sleep” ή από την άλλη,  ανεβασμένη διάθεση με τη συνδρομή της Μίσι Έλιοτ στο “Burnitup!”, ή συνδυασμός και των δύο στο “Dream Maker/Euphoria”, το μάλλον πιο ενδιαφέρον κομμάτι του δίσκου. Φυσικά υπάρχουν αναφορές και στον χαμό του αδερφού της όπως στα συναισθηματικά “Broken Hearts Heal” , η αποδοχή ότι δεν είναι πια παιδούλα, όπως στο “Lessons Learnt” και αναφορές στο ένδοξο παρελθόν του εμβληματικού “Rhythm Nation”, στο “Shoulda Known Better”.

Με το ενδέκατο album της, η Jackson στέκεται περήφανα ως η mega star που ήτανε, χωρίς να θέλει να διδάξει ή να εκθρονίσει τις νεότερες, αλλά να ξαναφωτίσει το δικό της –σχεδόν σβησμένο- αστέρι. Και το καταφέρνει μια χαρά.

Άλμπουμ: Unbreakable
Καλλιτέχνης: Janet Jackson  
Laqbel: Rhythm Nation/BMG

Ροζίνα Αράπη