Νέο single από τον David Bowie

david-bowie
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Ο David Bowie παρουσίασε το νέο ομώνυμο single του από το πολυαναμενόμενο άλμπουμ Blackstar που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 8 Ιανουαρίου.

Με νέο video clip να συνοδεύει το νέο του κομμάτι και artwork που αποκαλύφθηκε μέσω ενός ακόμα video, ο Bowie επέστρεψε και μας προδιαθέτει για το 28ο άλμπουμ του.

Φρέσκος και δημιουργικός όπως πάντα, ο Bowie επιστρέφει δυναμικά για να μας υπενθυμίσει ότι είναι μια ιδιαίτερα μετρήσιμη δύναμη στη μουσική βιομηχανία παγκοσμίως. Και μας εμπνέει ακόμα.

Μουσική από το single του έχει ακουστεί και στους τίτλους αρχής και στο trailer της νέας σειράς με τίτλο «The Last Panther» που ξεκίνησε πριν λίγες μέρες, σε σκηνοθεσία Johan Renck, ο οποίος επιμελήθηκε και το video clip του Bowie.

5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον μοναδικό David Bowie

1. Ο Λεπτός Λευκός Δούκας της μουσικής, που αποτελεί ακόμα και σήμερα παγκόσμιο σύμβολο, γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1947 στο Brixton. Έχει γενέθλια την ίδια μέρα με τον Elvis Presley.

2. Το μοναδικό κομμάτι του “Space Oddity”  ήταν το πρώτο μεγάλο hit του στη Μεγάλη Βρετανία και μάλιστα, χρησιμοποιήθηκε από το BBC για να καλυφθεί το γεγονός της προσελήνωσης.

3. Εκτός από τη μουσική, στα ταλέντα του συμπεριλαμβάνονται και η γλυπτική, η ζωγραφική και η συγγραφή.

4. Το 2003 αρνήθηκε επιδεικτικά το αξίωμα του ιππότη από τη Βασίλισσα Ελισάβετ, δηλώνοντας ότι δεν είχε καμία πρόθεση να δεχτεί κάτι τέτοιο, μιας και δεν ήταν αυτός ο λόγος που δούλευε σε όλη του τη ζωή.

5. Η σεξουαλική του ταυτότητα ήταν πάντα αντικείμενο συζήτησης. Πειραματίστηκε πολύ με ένα ιδιαίτερο look, που άφηνε πάντα υπονοούμενα για τη σεξουαλικότητά του, ενώ η περίεργη σχέση του με άλλους μουσικούς όπως του Iggy Pop έχουν περάσει στη rock μυθολογία.