O Phil Anselmo ζητά συγνώμη για τον ναζιστικό χαιρετισμό

phil-anselmo
ΔΕΥΤΕΡΑ, 01 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Ο πρώην frontman των Pantera, απολογήθηκε δημόσια μετά την έντονη κριτική που του ασκήθηκε, όταν όπως φαίνεται σε ένα video χαιρετά Ναζιστικά και φωνάζει “White Power”.

Η χειρονομία έγινε στο Dimebash 2016, που γίνεται προς τιμήν του κιθαρίστα των Pantera Dimebag Darrell.  Μόλις το video είδε το φως της δημοσιότητας, ο ίδιος υποστήριξε ότι ήταν ένα αστείο.  

Στους metal κύκλους όμως ξέσπασε σκάνδαλο, και ο Robb Flynn των Machine Head ανέβασε ένα video στο οποίο εξηγεί ότι δεν η χειρονομία αυτή δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά γράμματα – αναρωτιέται τι θα έκανε ο κόσμος αν το είχε κάνει κάποιος σαν τον Justin Bieber ή τον Lars Ulrich-.Παράλληλα αποκαλύπτει διάφορα για τον Anselmo –οι Machine Head εμφανίζονταν επίσης ζωντανά εκείνο το βράδυ- , όπως ότι ο Anselmo του χε πει ότι σιχαίνεται την “nigger era” των Machine Head, αναφερόμενος στο album τους  “The Burning Red”, ενώ αποκάλυψε επίσης ότι backstage ο Anselmo δεν έπινε λευκό κρασί –αυτή τη δικαιολογία χρησιμοποίησε για να δικαιολογηθεί (“White Wine”-“White Power”), αλλά γερμανικές μπύρες. Πρόσθεσε επίσης ότι δε θέλει να έχει καμία σχέση με τη metal κοινότητα πλέον, αν κανένας δεν ένιωσε προσβεβλημένος από αυτό που είδανε, και έκλεισε αποκαλώντας τον Anselmo έναν νταή.

Τώρα, ο τραγουδιστής ανέβασε ένα video στο youtube στο οποίο λέει: “Είμαι εδώ για να απαντήσω σε όλη αυτήν την αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί και την οποία αξίζω. Ήμουν στο Dimebash και ήταν πάρα πολύ αργά τη νύχτα, και μιλούσαμε για το πόσο αγαπούσαμε τον Dime. Λέγαμε αστεία, που βγήκαν κάπως διαφορετικά στη σκηνή, και όποιος με ξέρει πραγματικά, ξέρει ότι δεν πιστεύω αυτά τα πράγματα. Δε θέλω να ανήκω σε καμία ομάδα. Ζητάω συγνώμη από οποιονδήποτε προσεβλήθη, αλλά δε θα έπρεπε να πάρετε στα σοβαρά αυτά που είπα. Ελπίζω να μου δώσετε άλλη μια ευκαιρία. Ξέρετε ότι σας αγαπάω όλους”.