Oι Stereo Nova στο MTV το μακρινό 1994

stereo-nova
ΠΕΜΠΤΗ, 04 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Ένα φανταστικό ντοκουμέντο με τους νέους τότε Stereo Nova να μιλούν στο MTV κυκλοφορεί και μας κάνει να νοσταλγούμε τη θρυλική μπάντα.

Εδώ και 20 μέρες κυκλοφορεί στο youtube ένα τρίλεπτο βίντεο από το μακρινό 1994, όταν οι θρυλικοί πια Stereo Nova βρίσκονταν στα πρώτα τους βήματα και μιλούσαν στο VJ Steve Blame και στο MTV. Στο βίντεο βλέπουμε τους Κωνσταντίνο Βήτα, Μιχάλη Δέλτα και Αντώνη Πι να συστήνονται και να μιλούν για την Αθήνα, την ανερχόμενοι ηλεκτρονική μουσική σκηνή στην Ελλάδα, τα προβλήματα της χώρας και πολλά άλλα υπό τον ήχο του ανατριχιαστικού κάθε φορά New Life 705.

«Αυτός είναι ο νεός ήχος στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή», λέει ο Steve Blame και στυστήνει τη νέα τότε μπάντα από την Ελλάδα, αναφέροντας πως μέσα από τους dance και ατμοσφαιρικούς ήχους τους μιλούν για τη μοναξιά, την απογοήτευση και την αγάπη με φόντο το αστικό τοπίο της Αθήνας του ’90. Στο βίντεο βλέπουμε τους Stereo Nova 22 χρόνια νεότερους, να μιλούν και να τραγουδούν ανέμελοι Scorpions σε μια εποχή πολύ πιο αθώα και δημιουργική για τη χώρα, κάνοντάς μας να νοσταλγούμε και να νιώθουμε έντονα την απουσία τους από τα μουσικά δρώμενα.

Τα credits για την ανακάλυψη του βίντεο πάνε στους Άρη Κωνσταντέλλο και Δημήτρη Μπούρα που το ανέβασαν στη σελίδα της ραδιοφωνικής εκπομπής τους στο facebook.

Δείτε το βίντεο με τους Stereo Nova 22 χρόνια πριν εδώ.