Grammys 2016: Τα highlights της βραδιάς

lady-gaga-bowie-tribute
ΤΡΙΤΗ, 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Λαμπερές παρουσίες αλλά και ηχηρές απουσίες, αστραφτερές εμφανίσεις και εκνευρισμός, Lady Gaga ως οικοδέσποινα και David Bowie tribute είναι μόνο μερικά από όσα συνέβησαν στην 58η απονομή βραβείων Grammy.

Χτες, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκαν τα “Oscars” της μουσικής βιομηχανίας των ΗΠΑ που δεν είναι άλλα από τα βραβεία Grammys. Η 58η απονομή έλαβε χώρα στο Staples Center του Los Angeles, παρουσία λαμπερών αστέρων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής όπως Justin Bieber, Taylor Swift, Adele, Βeyonce και πολλών άλλων. Το ρόλο της οικοδέσποινας ανέλαβε η Lady Gaga, η οποία απέσπασε της καλύτερες των εντυπώσεων τόσο ως οικοδέσποινα όσο και για την εμφάνιση-tribute στο David Bowie (τη μορφή του οποίου ως Aladdin Sane έκανε πρόσφατα τατουάζ στο δεξί της πλευρό). Με τα μαλλιά της βαμμένα πορτοκαλί και φορώντας μια λευκή φουτουριστική ολόσωμη φόρμα, η Gaga εμφανίστηκε ως άλλος Ziggy Stardust και τραγούδησε αξιοπρεπέστατα μερικές από τις επιτυχίες του Bowie, συγκινώντας τους παρευρισκόμενους και όλους όσοι την παρακολούθησαν από τη μικρή οθόνη.

Κατά τα άλλα, η βραδιά κύλησε αναμενόμενα με άφθονη μουσική, χορό, χρυσόσκονη, λαμπερές παρουσίες αλλά και ηχηρές απουσίες. Σχετικά με το τελευταίο μάλιστα, η Rihanna μάλλον δυσαρέστησε τους fans της καθώς αναγκάστηκε να ακυρώσει τελευταία στιγμή την εμφάνισή της λόγω… βροχίτιδας. Παρόλα αυτά, το κενό που άφησε η σταρ από τα Barbados κάλυψαν πολλοί άλλοι με τις εμφανίσεις τους.

Την εκδήλωση άνοιξε η Taylor Swift, η οποία εντυπωσίασε με την αστραφτερή ολόσωμη μαύρη φόρμα της και το κοντό καρέ της ενώ μας σύστηνε και το ολοκαίνουριο τραγούδι της Out of the Woods. Η Swift αποθεώθηκε τόσο για το show που έδωσε όσο και για το συνολικό look της, ενώ έσπασε και το ρεκόρ καθώς είναι η πρώτη γυναίκα που κέρδισε για δεύτερη φορά το βραβείο Grammy για το Άλμπουμ της Χρόνιας, αυτή τη φορά για το δίσκο της 1989. Η πρώτη της αντίστοιχη βράβευση έγινε το 2010 για το album της Fearless.

Στους μεγάλους νικητές της βραδιάς και ο Kendrick Lamar, ο οποίος έφυγε από το Staples Center με 5 Grammys στο χέρι (τα 4 εξ αυτών για την κατηγορία ραπ μουσικής). Το βραβείο για το Τραγούδι της Χρονιάς καθώς και για την καλύτερη solo pop εμφάνση κέρδισε ο Άγγλος Ed Sheeran για το Thinking Out Loud, την αγαπημένη μπαλάντα που κέρδισε αναγνωσιμότητα και fans από όλο τον κόσμο σε ταχύτητα φωτός. Βραβείο ροκ ερμηνείας και ροκ τραγουδιού στους Alabama Shakes για το Don’t Wanna Fight, ενώ οι Drones κέρδισαν το βραβείο καλύτερου ροκ album για δίσκο Muse. Στους νικητές και οι The Weeknd οι οποίοι απέσπασαν το Grammy R’n’B ερμηνείας για το Earned It που ακούσαμε στο 50 shades of Grey.

Στα highlights της βραδιάς, η onstage εμφάνιση της σέξι Sofia Vergara στο πλευρό του Pitbull ενώ δεν έλλειψαν και τα απρόοπτα. Σχετικά με το τελευταίο, φανερός ήταν ο εκνευρισμός της Adele για τα τεχνικά προβλήματα στον ήχο που, όπως η ίδια δήλωσε,  χάλασαν την ερμηνεία της. Λίγο μετά την εμφάνισή της, η Adele έσπευσε να αποσαφηνίσει τα αίτια των προβλημάτων μέσω του λογαριασμού της στο Twitter, γράφοντας: «Τα μικρόφωνα από το πιάνο έπεσαν στα πλήκτρα και ακούστηκε αυτός ο ήχος...” ενώ πρόσθεσε πως “Συμβαίνουν και ατυχίες”.

Δείτε εδώ τη Lady Gaga να ερμηνεύει David Bowie.

H λίστα των νικητών:

Άλμπουμ της Χρονιάς: 1989, Taylor Swift
Single της Χρονιάς: Uptown Funk, Mark Ronson feat. Bruno Mars 
Τραγούδι της χρονιάς: Thinking Out Loud, Ed Sheeran
Καλύτερος Πρωτοεμφανιζόμενος Καλλιτέχνης: Meghan Trainor
Καλύτερη Pop Eμφάνιση (Solo):Thinking Out Loud, Ed Sheeran
Καλύτερη Pop εμφάνιση (Συγκρότημα): Uptown Funk, Mark Ronson feat. Bruno Mars 
Καλυτερη Ροκ Ερμηνεία: Don't Wanna Fight, Alabama Shakes
Καλύτερο Ροκ Τραγούδι: Don't Wanna Fight, Alabama Shakes, songwriters (Alabama Shakes)
Καλύτερο Ροκ Άλμπουμ: Drones, Muse 
Καλύτερη R&B Ερμηνεία: Earned It (Fifty Shades Of Grey), The Weeknd
Καλύτερο R&B Τραγούδι: Really Love, D'Angelo and the Vanguard -
Καλύτερο R&B Άλμπουμ: Black Messiah, D'Angelo and the Vanguard 
Καλύτερη Ραπ Ερμηνεία: Alright, Kendrick Lamar 
Καλύτερο Ραπ Τραγούδι: Alright, Kendrick Lamar
Καλύτερο Ραπ Άλμπουμ: To Pimp a Butterfly, Kendrick Lamar
Καλύτερη Country Εμφάνιση: Traveller, Chris Stapleton
Καλύτερο Country Τραγούδι: Girl Crush, Little Big Town
Καλύτερο Country Άλμπουμ: Traveller, Chris Stapleton