John Carpenter live: Για μία συναυλία τελικά θα έρθει στην Αθήνα ο «μαέστρος του τρόμου»

john-carpenter-live
ΤΡΙΤΗ, 24 ΜΑΙΟΥ 2016

Η προγραμματισμένη εμφάνιση για το Σάββατο 28 Μαΐου ακυρώθηκε λόγω υποχρεώσεων του καλλιτέχνη.

Το όνομα του Carpenter είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το κινηματογραφικό είδος των ταινιών τρόμου. Είναι ο σκηνοθέτης που στις δεκαετίες των 70s και 80s έκανε εκατομμύρια ανθρώπους να ουρλιάζουν μέσα στις κινηματογραφικές αίθουσες βλέποντας το Halloween, την Ομίχλη, το Ζουν ανάμεσά μας και το The Thing. Αυτές είναι μόλις μερικές από τις ταινίες-σημεία αναφοράς με τις οποίες ο 68χρονος σήμερα «μαέστρος» έσπειρε τον τρόμο σε κάθε γωνιά της γης.

Εκτός από σπουδαίος σκηνοθέτης όμως, ο Carpenter είναι και ένας επιδραστικός μουσικός. Τα μουσικά θέματα που συνόδευαν τις ταινίες του, στοίχειωναν το κοινό με τον ίδιο τρόπο που οι εικόνες του Carpenter έμεναν χαραγμένες sτο μυαλό μικρών και μεγάλων. Μέσα από τα soundtracks που δημιούργησε μόνος του με φτηνά μέσα για διάφορες ταινίες του (όπως το Halloween), ο Carpenter εξέλιξε καθοριστικά το μουσικό τοπίο στον κινηματογράφο αλλά και την ηλεκτρονική μουσική γενικότερα. Ήχοι ατμοσφαιρικοί, νοσηροί, ικανοί να σηκώσουν την τρίχα και του πιο ατρόμητου θεατή-ακροατή.

Μετά από 40 χρόνια καριέρας ο Carpenter κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο “Lost Themes” ο οποίος αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς. Ένας δίσκος γεμάτος με τα κλασικά μινιμαλιστικά του synth, που συνθέτουν και πάλι τη μοναδική απειλητική ατμόσφαιρα του σύμπαντός του. Μόνο που αυτή τη φορά μας προσκαλεί να χτίσουμε τις ταινίες στο μυαλό μας, δίνοντάς μας απλώς τον ήχο. Μελωδίες, νότες παραμορφωμένες, ήχοι που χάθηκαν από τις ταινίες του και τρύπωσαν στο δίσκο, κάνοντας τους λάτρεις των ταινιών του, να υποκλίνονται άλλη μια φορά στις συνθετικές του ικανότητες.

Συμμετέχοντας στα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ του πλανήτη, ο John Carpenter κάνει μία (τελικά) στάση στο Piraeus 117 Academy, την Παρασκευή 27 για να μας προσφέρει απλόχερα ο άρχοντας του τρόμου.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Τα εισιτήρια ορθίων στην πρώτη φάση της προπώλησης κοστίζουν 39€
Τα εισιτήρια ορθίων στην δεύτερη φάση της προπώλησης κοστίζουν 42€
Τα εισιτήρια καθημένων στον εξώστη κοστίζουν 58€
Τα V.I.P. εισιτήρια σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο κοστίζουν 78€
Ταμείο: Τα εισιτήρια ορθίων κοστίζουν 45€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
Αθήνα
Ticket House, 
Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), τηλ.210 3608366
Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο: 
www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr