Radiohead και Paul Thomas Anderson σε μια συνεργασία κορυφής

radiohead
ΔΕΥΤΕΡΑ, 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Ο σκηνοθέτης των There Will Be Blood, The Master και Inherent Vice βρέθηκε με τη βρετανική μπάντα στο Λος Άντζελες για τα γυρίσματα του καινούριου τους video clip.

Φήμες θέλουν τους Radiohead να συνεργάζονται ξανά με τον ευρηματικό σκηνοθέτη Paul Thomas Anderson για τα γυρίσματα νέου τους video clip. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Anderson και η μπάντα μοιράζονται το πλατό, καθώς στο παρελθόν ο Αμερικανός σκηνοθέτης είχε δουλέψει  με τον κιθαρίστα του group, Jonny Greenwood, για τα soundtrack των ταινιών There Will Be Blood, The Master και Inherent Vice

Σχετικά με το νέο clip, η συγγραφέας και stand-up comedian Stefanie Wilder-Taylor αποκάλυψε πως μέρος των γυρισμάτων πραγματοποιήθηκε μέσα στο σπίτι της. Σύμφωνα με δηλώσεις της, το γύρισμα κανονίστηκε εντελώς ξαφνικά όταν συνεργάτης του γκρουπ χτύπησε αιφνίδια την πόρτα της και τής είπε πως θα γυρίσουν ένα μουσικό clip στη γειτονιά της. «Στη συνέχεια ο τύπος μού λέει –“Πρόκειται για τους Radiohead!” Δεν μπορώ να σας πω τίποτα άλλο γι αυτό όμως, είναι εμπιστευτικό. Μεταξύ μας, δε δίνω δεκάρα για τους Radiohead, έχω ακούσει ένα τραγούδι, το "Creep" και δε μου άρεσε. Ναι, είσαι creep και loser και με κοιμίζεις».

Η αποστομωτική  Wilder-Taylor  συνέχισε λέγοντας: «Εδώ ξεκινάει το καλό κομμάτι της ιστορίας. Την επόμενη μέρα, ο τύπος μού λέει “Θέλω να φέρω το σκηνοθέτη από το σπίτι σας”. Πράγματι, έρχεται ξανά (με το σκηνοθέτη) και λέει: “Γεια, αυτός είναι ο σκηνοθέτης, ο Paul”. Βλέπω έναν απλό άντρα με νορμάλ εμφάνιση και λέω: “Γεια, μοιάζεις γνωστός…Έχουμε γνωριστεί; Κάνεις τίποτα άλλο πέρα από μουσικά video; Όταν κατάλαβα ποιος ήταν, ήμουν σε φάση “Oh, Shit!”

Ο ένατος δίσκος των Radiohead που θα κυκλοφορήσει σύντομα, ακολουθεί την τελευταία τους δισκογραφική δουλειά 'The King of Limbs' του 2011. Για την προώθηση του νέου album, το γκρουπ θα δώσει μια σειρά από συναυλίες εντός βρετανικού εδάφους μέσα στο καλοκαίρι. Μέχρι τότε, εμείς περιμένουμε με κομμένη την ανάσα, ειδικά μετά το σχόλιο του επί χρόνια συνεργάτη τους, Stanley Donwood, ο οποίος και χαρακτήρισε το νέο δίσκο «έργο τέχνης».