Επετειακή συναυλία για τον Lou Reed στη Νέα Υόρκη

loureed
ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

H σπουδαία καλλιτέχνης Laurie Anderson που υπήρξε σύζυγος του μεγάλου μουσικού θα επιμεληθεί το event που θα λάβει χώρα στη Νέα Υόρκη τον Ιούλιο.

Η Laurie Anderson θα είναι η επιμελήτρια της επετειακής συναυλίας που θα γίνει για τον πρώην σύζυγό της, Lou Reed, o οποίος έφυγε από τη ζωή το 2013 από ασθένεια στο συκώτι. Δανειζόμενη το όνομα από το τραγούδι του "The Bells" , η συναυλία θα γίνει στο Lincoln Center της Νέας Υόρκης στις 30 Ιουλίου.

Παρότι το line-up δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμο, οι διοργανωτές ενημέρωσαν ότι η Anderson και ο Hal Willner, επί χρόνια παραγωγός του Reed, είναι υπεύθυνοι για τη μουσική φιέστα που θα στηθεί για χάρη του ιδρυτικού μέλους των Velvet Undergound. H επετειακή συναυλία θα περιλαμβάνει άφθονα lives, προβολές ταινιών σχετικές με τον τιμώμενο Reed, ανάγνωση στίχων από καλλιτέχνες και ηθοποιούς, καθώς και ολοήμερη μετάδοση της μουσικής κληρονομιάς του, μεταξύ άλλων.

Στα πλαίσια του concert, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μάθημα tai chi, το οποίο θα διδάξει ο δάσκαλος του Reed, Master Ren Guangyi. Ταυτόχρονα, η Anderson θα παρουσιάσει ένα ηχητικό installation με τίτλο "Lou Reed: Drones", μια τρίωρη σύνθεση που δημιουργήθηκε από τις κιθάρες και τους ενισχυτές του ίδιου του Reed.

Το Lincoln Center, που είχε φιλοξενήσει μνημόσυνο κατά το οποίο οι θαυμαστές του εκλιπόντα μουσικού μπορούσαν να αποτίσουν φόρο τιμής στον αγαπημένο τους καλλιτέχνη, ανοίγει και πάλι τις πόρτες του για το σπουδαίο καλλιτέχνη τρία χρόνια μετά το θάνατό του.