Ακούσαμε το νέο άλμπουμ των Last Shadow Puppets

last-shadow-puppets Last Shadow Puppets
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Πολυαναμενόμενη η επιστροφή του διδύμου, που κέρδισαν τις εντυπώσεις με το εξαιρετικό τους ντεμπούτο οκτώ χρόνια πριν, και επιστρέφουν με το δεύτερο μέρος της “τριλογίας” τους, όπως οι ίδιοι αποκαλούν τις κυκλοφορίες τους.

Έκτοτε ο Alex Turner εξελίχτηκε σε mega rock star μαζί με τουςArctic Monkeys, ενώ ο Miles Kane συνέχισε τη solo πορεία του, χωρίς φυσικά να φτάνει τα ύψη του stardom του κολλητού του που έχει εξελιχθεί σε poster boy της νέας rock σκηνής.

Το “Everything you’ve come to expect” λοιπόν, μας γυρνάει πάλι πίσω στο γνώριμο τους ύφος, στη retro αισθητική τους, στην αγάπη τους για τα swinging 60s και τα απελευθερωμένα 70s. Η άλλη πλευρά όμως του Ατλαντικού φαίνεται ότι άσκησε πάνω τους μια ιδιαίτερη μαγεία, μιας και το album ηχογραφήθηκε στο ηλιόλουστο Malibu, και οι δημιουργοί δηλώνουν ότι ως κύρια επιρροή τους ήταν ο Isaac Hayes.

Με το “Aviation”, που αναμένεται να αγαπηθεί και να χορευτεί πολύ, νιώθεις ξανά εκείνη τη μαγεία που σε έκανε να κολλήσεις με το δίδυμο στο 2008. Ο ήχος τους βέβαια είναι σαφώς πιο δυναμικός πλέον, με περισσότερες progressive rock πινελιές, όπως στο “Bad Habits”. Το φλερτ με τη soul είναι παρόν στο “Dracula Teeth”, ένα από τα καλύτερα κομμάτια του δίσκου, όπως και το downtempo “Miracle Aligner”. Δεν μπορείς παρά να γοητευτείς από τα μεθυστικά έγχορδα και τα κρουστά, που είναι και χαρακτηριστικό του ήχου τους, εδώ άψογα τοποθετημένα από τον παραγωγό James Ford. Υπάρχουν όμως και αρκετές άστοχες ή απλά αδιάφορες στιγμές στο album, κομμάτια που θα μπορούσαν να λείπουν, μιας και δεν προσφέρουν απλά τίποτα.

Facebook Page / Last Shadow Puppets

Σε γενικές γραμμές το “Everything you’ve come to Expect” είναι μια συνέχεια του “The Age of the Understatement”, πιο sexy, πιο δυναμική, αλλά και άνιση. Δεν μπορεί να συγκριθεί με το πρώτο σοκ που μας έπιασε όταν είχαμε ακούσει τότε τα πρώτα τους τραγούδια, αλλά είναι ένα album δυνατό, ευχάριστο, φτιαγμένο από δύο καταπληκτικούς μουσικούς. Και εμείς δεν μπορούμε παρά να το αγαπήσουμε.

Υ.Γ: Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, στο εξώφυλλο είναι η Tina Turner φωτογραφημένη από τον Jack Robinson το 1969 στη Νέα Υόρκη. 

Άλμπουμ: Everything you' ve come to expect 
Καλλιτέχνης: The Last Shadow Puppets 
Label: Domino

Ροζίνα Αράπη