Τελικά γιατί μισούμε τόσο τους Nickelback;

nickelback
ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Η καναδική μπάντα έγινε αντικείμενο μιας μελέτης που προσπαθεί να διαλευκάνει γιατί συγκαταλέγονται ανάμεσα στις πιο μισητές μπάντες του πλανήτη.

Οι Nickelback είναι μια από τις πιο πετυχημένες μπάντες από τον Καναδά, με τα albums τους να έχουν πουλήσει πάνω από 50 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Αλλά γιατί όλοι τούς μισούνε τόσο πολύ;

Πρόσφατα μια καμπάνια στο Kickstarter ζητούσε την συγκέντρωση υπογραφών για να μην παίξουν ζωντανά στο Λονδίνο. Πέρσι η αστυνομία της Αυστραλίας κυκλοφόρησε ένα poster με τη λεζάντα “Wanted” και με την κατηγορία “εγκλημάτων ενάντια στη μουσική”.

Τώρα, μια πρώην fan, ο Salli Anttonen έφτιαξε μια διατριβή που προσπαθεί να εξηγήσει τους λόγους που ένα συγκρότημα συγκεντρώνει τόσο πολύ μίσος. Όπως αναφέρει, είναι πολύ mainstream για να γίνουν αρεστοί, και η μουσική τους είναι τόσο ευρεία που δεν μπορεί να μπει σε κανένα μουσικό είδος. Βασιζόμενη σε κριτικές 14 χρόνων, καταλήγει ότι υπάρχει θέμα “αυθεντικότητας” μιας και πολλές κριτικές στην αρχή της καριέρας τους ήταν θετικές, αλλά όσο η μπάντα γνώριζε την επιτυχία, τα σχόλια χειροτέρευαν. Όπως αναφέρει η ίδια: “Οι Nickelback είναι πάρα πολύ από τα πάντα, για να είναι αρκετοί από κάτι συγκεκριμένο. Τα τραγούδια τους δεν μπορούν να κατηγοριοποιηθούν και αυτό φαίνεται σα να μιμούνται κάποιον”.