Τι έχει να πει ο Moz για τον Prince;

morrissey2
ΤΡΙΤΗ, 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Ο τραγουδιστής απέτισε φόρο τιμής στον εκλιπόντα σταρ, λέγοντας ότι ήταν πολύ πιο αριστοκράτης από τη Βασίλισσα Ελισάβετ.

Σε ένα κείμενο του που δημοσιεύτηκε στον ιστοσελίδα true to you, ο Morrissey έγραψε μερικά λόγια για τον “πιστό χορτοφάγο και αγωνιστή ενάντια στη βιαιότητα κατά των ζώων”, όπως λέει ο ίδιος. Ο Moz κριτικάρει την κάλυψη των Μ.Μ.Ε. στην είδηση του θανάτου του Prince, που, όπως αναφέρει, παρέλειψαν τους αγώνες που είχε κάνει ο καλλιτέχνης για τα δικαιώματα των ζώων, αλλά αναφέρθηκαν μόνο στη δημόσια ζωή του και τον τραγικό του θάνατο.

Επίσης γράφει ότι ο Prince, που έκανε κάτι με τη ζωή του, αντί να περιμένει την τύχη να έρθει με το μέρος του ή να τα έχει όλα έτοιμα, είναι πολύ πιο “αριστοκρατικός” από τη Βασίλισσα Ελισάβετ. Είπε επίσης ότι ο Prince έχει επηρεάσει περισσότερους ανθρώπους απ’ότι ήξερε και πώς η ζωή της μουσικής του τώρα ξεκινάει, και τέλος πως οι άνθρωποι αλλά και τα ζώα θα του χρωστάνε ευγνωμοσύνη για το έργο του.

Ο Morrissey δεν είναι ο μόνος υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ζώων που αναφέρθηκαν στην ακτιβιστική δράση του Prince. Η φιλοζωική οργάνωση PETA, τόνισε το έργο του και τη στήριξη που τους είχε παράσχει ο σταρ. “Όταν οι άνθρωποι τον ρωτούσαν γιατί ενδιαφερόταν τόσο για τα ζώα, ενώ υπάρχει τόσος ανθρώπινος πόνος, ο Prince απαντούσε ότι η συμπόνια είναι μια πράξη χωρίς όρια”.

O Prince είχε δωρίσει ένα κομμάτι στην οργάνωση “Animal Kingdom”, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως πρόσκληση για τον εορτασμό των 20ών χρόνων της.