Sinead O'Connor: «Με αφήσατε να πεθάνω»

sineadoconnor
ΤΡΙΤΗ, 17 ΜΑΙΟΥ 2016

«Εξήγησε στα παιδιά γιατί η μαμά εξαφανίστηκε. Εσύ, ο αντιχριστιανικός, αχάριστος, ψεύτης, εγκληματίας», έγραψε μεταξύ άλλων η Ιρλανδή τραγουδίστρια στην οργισμένη επιστολή που πόσταρε στο Facebook απευθυνόμενη προς την οικογένειάς της.

Λίγη ώρα αφότου βρέθηκε (μετά από μια εξαφάνιση που μετρούσε πάνω από 24 ώρες), η Sinead O'Connor δημοσίευσε ένα οργισμένο κείμενο γεμάτο χαρακτηρισμούς προς το γιο της, Jake, τον πατέρα της και τον πρώην σύντροφο και πατέρα του παιδιού της, John Reynolds. Μεταξύ άλλων, η τραγουδίστρια αναφέρει απευθυνόμενη στον Reynolds:

«Πες σε αυτόν τον διαβολικό γιο μας πως ένα άτομο που πάσχει από δύο παθήσεις, των οποίων τα συμπτώματα περιλαμβάνουν αυτοκτονικό ιδεασμό, δεν χειραγωγεί. Όλοι σας με εγκαταλείψατε γιατί έχω τάσεις αυτοκτονίας. Με αφήσατε να πεθάνω. Ο Jake λέει πως ξέρει ότι πάσχω από ψυχική ασθένεια, ωστόσο δεν τον ενδιαφέρει. Πείτε του να σταματήσει να φέρεται σαν να μην τον ενδιαφέρει αν θα πεθάνω. Το μόνο για το οποίο νοιάζεται είναι το πώς θα νιώθει αυτός. Όλοι σας πρέπει να προσεύχεστε να πεθάνω. Γιατί αν καταφέρω να ζήσω, θα σας κάνω μήνυση για ό,τι μου κάνατε».

Η δραματική επιστολή τής O'Connor συνεχίζεται με πυρά αυτή τη φορά προς τον πατέρα της: «Μπαμπά,  το έκανες κι εσύ αυτό στη μαμά και τη γλίτωσες. Είμαι πιο δυνατή από εσένα. Δεν θα γλιτώσεις αυτή τη φορά. Δεν είχα ποτέ καμία οικονομική βοήθεια από κανέναν πατέρα κανενός από τα παιδιά μου. Αν εσύ και ο πατέρας μου είχατε καταφέρει αυτό που θέλατε, ο Jake δεν θα ήταν καν ζωντανός. Μόνο εγώ πολέμησα γιατί ήταν το μωρό μου και τον αγαπούσα. Ένα παιδί σαν εμένα. Εσύ και ο πατέρας μου με αφήσατε σε ένα νοσοκομείο για να κάνω έκτρωση. Πόσες γυναίκες ανάγκασες να κάνουν έκτρωση John; Μέτρησες; Εγώ σταμάτησα πριν από σχεδόν 16 χρόνια».

Στο κλείσιμο της οργισμένης επιστολής της, η O’Connor απεθύνθηκε στο γιο της, προειδοποιώντας σχεδόν για απόπειρα αυτοκτονίας στο μέλλον:

«Jake, πάρε την επιμέλεια του Shane. Θα σου στείλω χρήματα. Βεβαιώσου ότι θα λάβει θεραπεία και φαρμακευτική αγωγή, αν χρειαστεί. Κανείς σας δεν θα με ξαναδεί εξαιτίας αυτού που κάνατε. Αν καταφέρω να μην αυτοκτονήσω, θα πρέπει να πληρώσεις (σσ. John) τα ιατρικά έξοδα και θα συνεχίσεις να ασχολείσαι με αυτό, καθώς ήσουν και παραμένεις ο επικεφαλής συντονιστής της ψυχολογικής και συναισθηματικής καταστροφής μου. Και δεν θα επιστρέψω ποτέ ξανά σε εσένα ή στα 4 παιδιά μου, εξαιτίας σου. Εξήγησε στα παιδιά γιατί η μαμά εξαφανίστηκε. Εσύ, ο αντιχριστιανικός, αχάριστος, ψεύτης, εγκληματίας».