Ο John Carpenter είναι μάγος (και) της μουσικής

Johncarpenter

Ο μουσικός των soundtracks που συνόδευσαν μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες. 

ΤΡΙΤΗ, 24 ΜΑΙΟΥ 2016

Ο σκηνοθέτης που έχει αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του στο cinema του τρόμου, δημιουργώντας ένα cult fanbase, έρχεται στη χώρα μας με την ιδιότητα του μουσικού, για να παρουσιάσει το πρώτο του solo album –χωρίς την αφορμή κάποιου soundtrack- το “Lost Themes”.

Λάτρης των synths και των ανατριχιαστικών κορυφώσεων, ο Carpenter σε όλα τα χρόνια της καριέρας του έχει συνθέσει τα 16 soundtracks από το σύνολο των ταινιών που έχει σκηνοθετήσει. Ας θυμηθούμε τις πιο αξιομνημόνευτες μουσικές στιγμές του:

Assault on Precinct 13 (1976)- H ταινία-σταθμός  στην καριέρα του Carpenter, η πρώτη του μεγάλη επιτυχία, είχε ένα επίσης καταπληκτικό soundtrack. Το budget ήταν περιορισμένο, και ο Carpenter ανέλαβε για πρώτη φορά χρέη συνθέτη. Όλα τα στοιχεία που διαμόρφωσαν τον ήχο του βρίσκονται εδώ, πριν ακόμα διαμορφωθούν στο σήμερα. Είναι ένα soundtrack που μπορεί να χαρακτηριστεί σχεδόν αθώο, βουτηγμένο στην φουτουριστική τότε –υπερβολική σήμερα- χρήση των synths που λίγα χρόνια μετά, στη δεκαετία του ’80 χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον.

Christine (1983)- Δεν θα υπήρχε ίσως πιο ιδανικός σκηνοθέτης για να μεταφέρει το ανατριχιαστικό μυθιστόρημα του Stephen King στην οθόνη. Goth πινελιές, στοιχειωτικές μελωδίες, μια αγχωτική ατμόσφαιρα, ένα soundtrack που συνόδευε ιδανικά τον τρόμο που διαδραματιζόταν μπροστά στα μάτια των θεατών.

Prince of Darkness (1987)- Μία από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες του Carpenter, συνοδεύεται από ένα soundtrack τόσο τρομακτικό, που αρκεί η ακρόαση του για να μπει κάποιος στο κλίμα της ταινίας. Γοτθικές και industrial αναφορές, πολύ σκοτάδι και αγωνία, ένα αναπόσπαστο κομμάτι της συνθετικής δεινότητας του.

Halloween (1978)- Ένα εμβληματικό soundtrack για μια εμβληματική ταινία τρόμου, που μπορεί να σε κάνει μέχρι και σήμερα να πεταχτείς από την καρέκλα σου. Το main theme έχει μείνει στην ιστορία, και ας του πήρε μόλις τρεις μέρες για να ολοκληρώσει όλο το album. Αξίζει να προσθέσουμε ότι και στα δύο sequels “Halloween 2” και “Halloween 3”, ο Carpenter παρότι δεν καθόταν στην καρέκλα του σκηνοθέτη, υπέγραψε και πάλι τα soundtracks.

Ο μαέστρος του τρόμου, John Carpenter

Escape from New York (1981)- Ένα “δυστοπικό action film” χρειάζεται και το κατάλληλο soundtrack, και ο Carpenter συνεργάζεται πρώτη φορά εδώ με τον παραγωγό Alam Howarth. Δυνατά και κοφτά riffs, disco synths από τα αγαπημένα ‘80’s, θόρυβος και βία, είναι μερικά από τα στοιχεία αυτού του cult αριστουργήματος.  

Info
Παρασκευή 27 (To Σάββατο 28 Μαΐου ακυρώθηκε λόγω υποχρεώσεων του καλλιτέχνη)
Piraeus 117 Academy

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Τα εισιτήρια ορθίων στην πρώτη φάση της προπώλησης κοστίζουν 39€
Τα εισιτήρια ορθίων στην δεύτερη φάση της προπώλησης κοστίζουν 42€
Τα εισιτήρια καθημένων στον εξώστη κοστίζουν 58€
Τα V.I.P. εισιτήρια σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο κοστίζουν 78€
Ταμείο:  Τα εισιτήρια ορθίων κοστίζουν 45€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
Αθήνα
Ticket House, 
Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), τηλ.210 3608366
Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο: 
www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ