Ο Νeil Young είναι εντάξει με το να χρησιμοποιεί ο Donald Trump τα τραγούδια του

neil-young
ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΜΑΙΟΥ 2016

Παρότι ένθερμος υποστηρικτής του Δημοκρατικού Bernie Sanders, ο 70χρονος μουσικός αναγνωρίζει την καθολικότητα της μουσικής.

Σε αντίθεση με άλλους μουσικούς, ο 70χρονος θρύλος της ροκ φαίνεται πως έδωσε την άδειά του στον Donald Trump να χρησιμοποιεί τραγούδια του στα πλαίσια της πολιτικής του καμπάνιας. To παράδοξο της υπόθεσης είναι πως ένα μόλις χρόνο πριν, τον Ιούνιο του 2015, o Young είχε αναφέρει έμμεσα μέσω Facebook τη δυσαρέσκειά του για τη χρησιμοποίηση του “Rockin' In The Free World” από τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο: «Η μουσική είναι μια πανανθρώπινη γλώσσα. Έτσι, χαίρομαι που τόσο πολλοί άνθρωποι με διαφορετικές απόψεις ευχαριστιούνται τη μουσική μου, ακόμα και αν δεν μοιράζονται κοινά πιστεύω. Ωστόσο, αν με ρωτούσαν αν θα επέτρεπα τη χρησιμοποίηση της μουσικής μου από έναν υποψήφιο, θα έλεγα όχι».

O υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, Donald Trump

Έχοντας προφανώς μαλακώσει την άποψή του, ο Young δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξη στο Reuters: «Από τη στιγμή που ένα τραγούδι κυκλοφορήσει, οποιοσδήποτε μπορεί να το χρησιμοποιήσει οπουδήποτε». Μιλώντας συγκεκριμένα για τη χρήση της μουσικής για πολιτικούς σκοπούς, ο Υoung είπε με ειλικρίνεια: «Το γεγονός ότι έχω παραδεχτεί πως είμαι με τον Bernie Sanders και εκείνος (σσ. ο Τrump) δε με ρώτησε πριν χρησιμοποιήσει το “Rockin’ in the Free World” δε σημαίνει πως δε μπορεί να το χρησιμοποιήσει. Στην πραγματικότητα πήρε άδεια γι αυτό. Εννοώ, είπε πως θα το κάνει και τον πίστεψα. Γι αυτό, δεν έχω τίποτα εναντίον του».

O θρύλος της ροκ, Neil Young

Παρότι ένθερμος υποστηρικτής του υποψηφίου για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Bernie Sanders, ο Young δε μπορεί ρίξει την ψήφο του υπέρ του καθότι είναι Καναδός και άρα αποκλείεται από την εκλογική διαδικασία των ΗΠΑ.