Τι θα δούμε την πρώτη μέρα του Release Festival

beirut-release
ΤΡΙΤΗ, 31 ΜΑΙΟΥ 2016

Ένα νέο φεστιβάλ ξεκινάει φέτος και το line-up του αναμένεται να συγκεντρώσει πλήθος μουσικόφιλων. Σε τέσσερις μέρες θα απολαύσουμε πολλά και ετερόκλητα σχήματα και καλλιτέχνες που έχουν αγαπηθεί πολύ από το ελληνικό κοινό

Η αρχή θα γίνει την Τετάρτη 1η Ιουνίου με τον Moa Bones  ή αλλιώς Δημήτρη Αρώνη. Ο τραγουδοποιός ξεκίνησε τη μουσική του πορεία στους Modrec και έχει στο ενεργητικό του ήδη δύο solo albums, με τελευταίο το “Spun” που κυκλοφόρησε το 2015, λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές. Folk, Americana, όμορφες μελωδίες θα απολαύσουμε λίγο αφού ανοίξουν οι πόρτες.

Flickr

Η Ειρήνη Σκυλακάκη θα διαδεχθεί τον Moa Bones στην εναρκτήρια μέρα του Release

Η  συνέχεια έχει επίσης ένα ελληνικό όνομα μιας και η Ειρήνη Σκυλακάκη θα πάρει τη σκυτάλη, παρουσιάζοντας τα τραγούδια από τα δύο album της με τη βοήθεια της πολυμελούς μπάντας της, ενώ αναμένουν την τρίτη της κυκλοφορία σε παραγωγή του Danton Supple, παραγωγού των Coldplay στο “X&Y”.

Ο Cass McCombs που θα απολαύσουμε στη συνέχεια είναι ένας από τους πιο ξεχωριστούς singer/songwriters της σύγχρονης Αμερικάνικης σκηνής. Έχει κυκλοφορήσει επτά albums και μαζί με την μπάντα του θα μας αφηγηθεί ιστορίες από την αμερικάνικη ύπαιθρο, και όχι μόνο.

Oι Daughter, το τριμέλες γκρουπ από την Αγγλία, μετρούν μόλις έξι χρόνια ζωής

Οι Daughter που θα ακολουθήσουν, έρχονται από το Λονδίνο και φέτος ήταν αναμφισβήτητα η χρονιά τους. Μετά το ντεμπούτο τους , “If You Leave”, που κέρδισε κοινό και κριτικούς, φέτος κυκλοφόρησαν το δεύτερο τους album “Not to Disappear”, που ήδη θεωρείται ανάμεσα στα κορυφαία της χρονιάς. Η αισθαντική ερμηνεία της Elena Tontra, που μιλάει για τους μεγαλύτερους φόβους και τις μεγαλύτερες εκρήξεις στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου μέσα από τις δικές της εμπειρίες, συνεπαίρνει τον ακροατή. Ένα από τα live που περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον.

Η πρώτη μέρα θα κλείσει με τους αγαπημένους Beirut. O Zach Condon και η μπάντα του μαγεύουν εδώ και χρόνια το κοινό με τις indie/world μελωδίες τους. Ξεκινώντας σαν solo project,  Το ντεμπούτο του “Gulag Orkestar” το 2006 τον είχε βάλει στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη, με το “Postcards From Italy” να ακούγεται ακόμα. Από τους μεγάλους του γαλλικού τραγουδιού όπως ο Jacque Brel και ο Serge Gainsbourg, μέχρι τις έθνικ μουσικές και τα rock και ηλεκτρονικά στοιχεία, όλα παντρεύονται όμορφα στον ήχο των Beirut, που πλέον είναι μια full μπάντα. Τον περασμένο Σεπτέμβρη κυκλοφόρησαν το “No No No”, που είναι και το πιο επιτυχημένο μέχρι στιγμής album τους. Στην καλύτερη τους φάση λοιπόν, θα τους απολαύσουμε στην Αθήνα και  θα στήσουν το δικό τους πάρτυ, με πολλά όργανα, και τη φωνή του Condon να μας ταξιδεύει.

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ