To Napster επιστρέφει

napster
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

H πλατφόρμα ανταλλαγής αρχείων που είχε ξεσηκώσει σάλο στη μουσική βιομηχανία στις αρχές των ‘00’s, επιστρέφει ως υπηρεσία streaming.

Η Rhapsody, η εταιρεία υπηρεσιών streaming που είχε αγοράσει το Napster το 2012, ανακοίνωσε ότι η υπηρεσία θα επανέλθει, προσφέροντας υπηρεσίες όπως το Spotify ή το Tidal. Οι υπεύθυνοι αποσκοπούν στο να κερδίσουν χρήστες από τη διασημότητα του ονόματος του Napster.

Σε ένα blog post υπόσχονται καμία αλλαγή στις playlists, τα αγαπημένα albums και τις προτιμήσεις των χρηστών. “Ίδια μουσική, ίδια υπηρεσία, ίδια τιμή”, αναφέρουν χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με το Variety, η απόφαση της Rhapsody να προχωρήσει στο rebranding του Napster, προήλθε από τη δυσκολία της εταιρείας να διατηρήσει το μερίδιο της στην αγορά και να παλέψει με κολοσσούς όπως το Spotify, η Apple Music και το Tidal. H κίνηση με το Napster θα είναι ένα από τα πολλά βήματα που θα κάνουν για να ενισχύσουν το όνομα τους στην παγκόσμια αγορά και να πετύχουν υψηλότερα κέρδη.

Αν και το Napster είχε ξεκινήσει ως ένα παράνομο πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων, κυρίως μουσικής, και μάλιστα οι Metallica και ο Dr. Dre μήνυσαν τον δημιουργό του, για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων, αργότερα νομιμοποιήθηκε σε ένα online music store, φτάνοντας τους 80 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.