Theory: Το νέο hot spot του Χαλανδρίου;

theory-to-neo-hot-spot-tou-xalandriou

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Στιλ και καλαισθησία, καλή δυνατή μουσική και εξαιρετικές επιλογές από cocktails είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν χωρίς αμφιβολία το νέο hot spot του Χαλανδρίου και το κάνουν δικαιωματικά να ξεχωρίζει.

Έκανε την εμφάνισή του τον περασμένο Μάρτιο κι έκτοτε κατακλύζεται καθημερινά, πρωί, μεσημέρι και βράδυ, από 30something θαμώνες, που αγαπούν το Χαλάνδρι και τη στιλάτη διασκέδαση.

Τι κι αν η χαλανδριανή πιάτσα έχει γίνει πια απλησίαστη από τα πολλά bars και μοντέρνες ταβέρνες που αρχίζουν να κουράζουν έντονα. Ορισμένες αφίξεις όμως, μας φτιάχνουν τη διάθεση και κρατούν το ενδιαφέρον ψηλά.

Το Τheory είναι ένα όμορφο και πολύ προσεγμένο café-bar, που άνοιξε στη θέση που οι Χαλανδριώτες σίγουρα γνώριζαν το «Τζάκι», μέσα στη Στοά, στον πεζόδρομο της οδού Πλάτωνος.

Ο υπέροχα διακοσμημένος χώρος του, με τα σκούρα φωτιστικά, τον μεγάλο ξύλινο πάγκο, την εντυπωσιακή μπάρα με τα πολύχρωμα πλακάκια, αλλά και ο νόστιμος κήπος του, με τα αραιοσπαρμένα τραπέζια και πασάκια, δίνουν μια όμορφη και διαφορετική νότα στην περιοχή, ενώ η δυνατή pop-rock μουσική του, σε προδιαθέτει για να πεις το βραδινό σου ποτό, χωρίς να ζηλεύεις τίποτα στους θαμώνες του κέντρου.

Ο όμορφος κηπάκος ενδείκνυται για μεσημεριανό ή απογευματινό καφεδάκι και μικρά σνακ, όπως τορτίγιες (4,80 ευρώ), μπαγκέτες (3-5 ευρώ) ή ακόμα και νόστιμα πιάτα, όπως κοτόπουλο πανέ με ξηρούς καρπούς και σάλτσα cocktail (6,50 ευρώ), baby πατάτες ψητές με τσένταρ και προσούτο (4 ευρώ), χοιρινές μπουκίτσες με κρασί και μουστάρδα (6,50 ευρώ) ή κάποια από τις ποικιλίες αλλαντικών ή τυριών (9 και 12 ευρώ).

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε επίσης, ένα από τα ευφάνταστα γλυκάκια του καταλόγου, banoffee με κουβερτούρα και σαντιγί (4 ευρώ) ή κρέμα βανίλια-μασκαρπόνε, φρέσκα φρούτα εποχής και λικέρ καφέ (4 ευρώ).

Αν η διάθεση όμως, σηκώνει cocktail, τα special cocktails του μαγαζιού θα σας εντυπωσιάσουν. Διαλέξτε ανάμεσα στο Elixir με gin, αψέντι, χυμό λεμόνι, πικραμύγδαλο, κόλιναδρο και λικέρ βοτάνων (9 ευρώ), το Lollipop με μαστίχα, βότκα, χυμό λεμόνι, κρέμα, τσάι εσπεριδοειδών με ιβίσκο και χαμομήλι και φυσικά, ένα ολόκληρο γλειφιτζούρι στη μέση (9 ευρώ) ή το Black Fairy με bourbon, κονιάκ, μαρμελάδα και δυσόσμο (9 ευρώ).

Φυσικά στον κατάλογο θα βρείτε και τα κλασικά cocktails στην τιμή των 8 ευρώ, αλλά και εξαιρετικές πειραγμένες εκδοχές, όπως αυτή του Zombie (12 ευρώ), του Mai Tai (10 ευρώ) ή του Lemon pie (9 ευρώ).

Πληροφορίες: Πλάτωνος 14, Χαλάνδρι, 2106801633, www.facebook.com/pages/Theory-BarMore/485555571512133 .

Βάλια Κανελλοπούλου

[email protected]