Άνοιξε τις πόρτες του το Avant Mar στην Πάρο

avant-mar
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

Φέρνει νέα εποχή στη φιλοξενία των Κυκλάδων, σε απόσταση αναπνοής από τη Νάουσα και με το Matsuhisa Paros στις εγκαταστάσεις του να ανεβάζει γαστρονομικά το νησί.

Σε ιδανική τοποθεσία πάνω στην παραλία Πιπέρι, το Avant Mar, η νέα ξενοδοχειακή άφιξη από την Grivalia Hospitality ξεκίνησε τη λειτουργία του στην Πάρο φέρνοντας μια νέα εποχή φιλοξενίας στις Κυκλάδες. Ταυτόχρονα, η γαστρονομική σκηνή του νησιού περνά σε επόμενο level με το Matsuhisa Paros που θα υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες στις 15 Ιουλίου. «Έπειτα από μία πολύ επιτυχημένη δοκιμαστική περίοδο, το νέο boutique ξενοδοχείο 5 αστέρων είναι σε όλα τα επίπεδα έτοιμο για να υποδεχτεί επισκέπτες από όλον τον κόσμο και να τους προσφέρει μία εμπειρία φιλοξενίας πολύ υψηλών προδιαγραφών», όπως δήλωσε ο κύριος Γιώργος Χρυσικός, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Grivalia Hospitality.

Τι περιλαμβάνει, όμως, η εμπειρία του Avant Mar;
Με όνομα που σημαίνει «μπροστά στη θάλασσα», το Avant Mar εμπνέεται από τον μετα-μοντερνισμό και το κίνημα της "Avant Garde" και κινείται πέρα από τις συμβατικές νόρμες. Σε ξεχωριστή θέση σε διάφορα σημεία του ξενοδοχείου, αλλά και στην πραγματική του διάσταση στην παραλία Πιπέρι, το σύμβολο των παραλιών της Μεσογείου, το αλμυρίκι, εμπεριέχει όλη την ξεγνοιασιά του καλοκαιριού εκφράζοντας απόλυτα τη φιλοσοφία του ξενοδοχείου.

Με δυναμικότητα 38 δωματίων, συμπεριλαμβανομένων επτά πολυτελών σουιτών, καθεμία με ιδιωτική plunge pool, καθώς και της "The Avant Mar Premium Sea View Suite", η διαμονή στο Avant Mar αντικατοπτρίζει την αυθεντική κυκλαδίτικη φιλοξενία. Η εσωτερική σχεδίαση της Tense Architecture Network με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή ΕΜΠ, Τηλέμαχο Ανδριανόπουλο, αντλεί έμπνευση από το φυσικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον του ελληνικού νησιωτικού τοπίου και το λευκό μάρμαρο είναι αυτό που ξεχωρίζει στο σχεδιασμό, ενώ τα φυσικά περάσματα φωτός και αέρα δημιουργούν την απόλυτη ατμόσφαιρα χαλάρωσης και ευεξίας. Ιδιαίτερο είναι και το δάπεδο τόσο στα δωμάτια όσο και στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου, το οποίο αποτελεί μία σύγχρονη εκδοχή του παραδοσιακού πλακόστρωτου που συναντάται σε οικισμούς του νησιού, ενώ γενικότερα, η παριανή αρχιτεκτονική εκφράζεται με κάθε τρόπο: καμάρες, εσοχές, γεωμετρικά μοτίβα και ακανόνιστα σχήματα. Οι καμπυλόμορφες επιφάνειες και τα ανάγλυφα στοιχεία, καθώς και ο συνδυασμός των αποχρώσεων του μπλε της θάλασσας, του λευκού των παραδοσιακών κυκλαδίτικων σπιτιών και της χρυσής απόχρωσης της άμμου, στη βάση του concept που επιμελήθηκε η Chadios Architects, συνθέτουν τη χρωματική παλέτα του Avant Mar και δημιουργούν μια μοναδική αισθητική που εναρμονίζεται με το εξωτερικό περιβάλλον. Εντός του ξενοδοχείου, θα έχετε τη δυνατότητα γνωρίσετε και τις δημιουργίες του γνωστού σχεδιαστή Nikos Koulis στη high-end μπουτίκ “Nikos Koulis Jewels”.

Παριανά μακροβούτια
Φυσικά δεν λείπει και η πισίνα μήκους 55 μέτρων η οποία έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να δημιουργεί την αίσθηση ένωσης με τη θάλασσα, γύρω από την οποία απλώνεται το ξενοδοχείο. Ακριβώς μπροστά από το ξενοδοχείο απλώνεται η παραλία Πιπέρι με την αμμουδιά και τα κρυστάλλινα νερά της να σας προσκαλούν σε δροσερές βουτιές.

Nobu-Style Cuisine στην Πάρο
Highlight του ξενοδοχείου, αλλά και του νησιού θα είναι από τις 15 Ιουλίου και το Matasuhisa Paros που ανοίγει τις πόρτες του φέρνοντας το global brand Matsuhisa στην Πάρο για μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία Nobu-Style με φόντο το Αιγαίο. Στον ιαπωνικής αισθητικής χώρο με ήπιες καμπύλες και ξύλινους κυλινδρικούς σκελετούς, σας περιμένουν signature πιάτα του Matsuhisa, όπως το new style sashimi, καθώς και το κλασικό black cod miso, ενώ τις εντυπώσεις κλέβει το sushi bar. Στο κέντρο του εστιατορίου, το μπαρ σερβίρει δυνατά cocktail που συμπληρώνουν την εμπειρία. 

Το ταξίδι στη γεύση στο Avant Mar συμπληρώνει η γαστρονομική πρόταση του all day restaurant Thymes με την υπογραφή του Chef, Δημήτρη Κατσάνου σερβίροντας πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό δίπλα στην πισίνα. Ιδιαίτερη γωνιά του ξενοδοχείου αποτελεί το pastry shop Figs με παραδοσιακά γλυκά της Ελλάδας. Οι κλασικές γεύσεις φέρνουν μνήμες από μία αλλιώτικη εποχή και σερβίρονται στα τραπεζάκια του Figs, ενώ η εμπειρία ολοκληρώνεται με ένα φλιτζάνι ελληνικό καφέ. 

Εμπειρία ευεξίας με ρίζες στην Αρχαία Ελλάδα
Η εμπειρία διακοπών ολοκληρώνεται στη wellness area για στιγμές ευεξίας και αναζωογόνησης ξυπνώντας μνήμες από τα αρχαία ιαματικά λουτρά του Ασκληπιείου. Όπως το φως, ο αέρας και το νερό είχαν ισχυρές ιαματικές δυνάμεις στα αρχαία χρόνια, έτσι και ο ημι-υπαίθριος σχεδιασμός της wellness area βασίζεται στην αρχή αυτή και οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη θεραπεία της επιλογής τους κάτω από τον κυκλαδίτικο ουρανό. Μεταξύ άλλων, μπορείτε να επιλέξετε το Ancient-Greek Full Body Massage, μία θεραπεία με βαθιές ρίζες στην ελληνική αρχαιότητα, αλλά και το Cinq Mondes Relaxing Oriental Full Body Massage, ένα αυθεντικό και χαλαρωτικό μασάζ εμπνευσμένο από τις μαροκινές παραδόσεις του χαμάμ. 

Info
Avant Mar
Πιπέρι, Νάουσα, Πάρος
2284 440 300

Matsuhisa Paros
Πιπέρι, Νάουσα, Πάρος 
2284 440 320