World Travel Awards: Οι μεγάλες διακρίσεις της Ελλάδας

spetses
ΔΕΥΤΕΡΑ, 09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Τα 30α World Travel Awards χάρισαν πολλές διακρίσεις στη χώρα μας, από τοποθεσίες, μέχρι ξενοδοχεία, βιωσιμότητα και πολλά ακόμη.

Ο θεσμός των World Travel Awards διεξάγεται σε όλες τις ηπείρους, αναγνωρίζοντας και επιβραβεύοντας τις βέλτιστες πρακτικές σε όλους τους τομείς του τουριστικού κλάδου και οι φετινές ελληνικές διακρίσεις δεν έλειψαν. Φέτος πραγματοποιήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου στο Batumi της Γεωργίας, σε μια παγκόσμια γορτή του τουρισμού.

Όσον αφορά τη χώρα μας, η Αθήνα κέρδισε τον τίτλο της κορυφαίας πολιτιστικής πόλης στην Ευρώπη, τίτλος που είχε έρθει στην ελληνική πρωτεύουσα και το 2022, με πολύ δυνατές συνυποψηφιότητες φέτος, όπως το Εδιμβούργο, το Λονδίνο, την Πάλμα, το Πόρτο, την Πράγα, τη Ρώμη και τη Βενετία.

Ταυτόχρονα, ως κορυφαίος νησιωτικός προορισμός της Ελλάδας για το 2023 ανακηρύχτηκαν τα νησιά του Σαρωνικού, κερδίζοντας την 1η θέση στην ψηφοφορία του διεθνούς κοινού, μεταξύ των άλλων συνυποψήφιων (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Ιόνια Νησιά, Σποράδες). Η ανάδειξη των Νησιών του Σαρωνικού της Περιφέρειας Αττικής ως κορυφαίου Ελληνικού νησιωτικού προορισμού για το 2023, από το κοινό που συμμετείχε σε σχετική ψηφοφορία, στηρίχθηκε:

  • Στην αυθεντικότητα του πολιτιστικού χαρακτήρα, και την ιστορικότητα των νησιών
  • Στην ποικιλία πολιτιστικών εκδηλώσεων και φεστιβάλ
  • Στο ελκυστικό φυσικό περιβάλλον, τις μαγευτικές ακτογραμμές και παραλίες, την ποικιλία δραστηριοτήτων στη φύση κι όχι μόνο, όπως: sailing-yachting, island-hopping, trekking, wellness, γαμήλιο και θρησκευτικό τουρισμό, οικογενειακές διακοπές, πληθώρα αθλητικών δραστηριοτήτων και events για ενήλικες και παιδιά,  κ.ά.
  • Στην γευστική τοπική γαστρονομία, βασισμένη σε παραδοσιακές συνταγές και τοπικά προϊόντα
  • Στις ποιοτικές υπηρεσίες που παρέχουν στους επισκέπτες οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου σε ανταγωνιστικές τιμές
  • Στην μοναδική ελληνική φιλοξενία
  • Στην ευκολία πρόσβασης και την εγγύτητά τους με τα μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και του Πειραιά, που τα καθιστούν ιδανικές επιλογές ακόμα και για digital nomads.

Το Domes Noruz Kassandra στη Χαλκιδική

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ξεχώρισαν και το Elix Mar-Bella Collection στην Πάργα ως το κορυφαίο beach hotel στην Ευρώπη, το Domes Noruz Kassandra ως κορυφαίο ευρωπαϊκό beach resort, αλλά και ως νέo resort στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής, το Santo Pure Oia Suites&Villas ως κορυφαίο boutique resort στην Ευρώπη, στην Οία της Σαντορίνης, το Grand Resort Lagonissi ως κορυφαίο ευρωπαϊκό συνεδριακό resort, αλλά και κορυφαίο Luxuty island resort, και το Calilo της Ίου ως κορυφαίο ευρωπαϊκό design hotel, αλλά και ως leading lifestyle hotel. Ως honeymoon resort της Ευρώπης ξεχώρισε το Domes Noruz Chania Autograph Collection, ενώ το Domes Zeen Chania, A Luxury Collection Resort πήρε τον τίτλο του κορυφαίου leisure resort της Ευρώπης. Οι διακρίσεις συνεχίστηκαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο με το Domes of Elounda στην Κρήτη ως leading πολυτελές family resort, με το Katikies Santorini ως κορυφαίο πολυτελές ξενοδοχείο, το Domes Miramare A Luxury Collection Resort στην Κέρκυρα, ως κορυφαίο πολυτελές resort, το Three Bedroom Waterfront Villa with Private Pool @ Minos Beach Art hotel ως κορυφαία πολυτελής villa σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το Elounda Beach Hotel & Villas ως κορυφαίο luxury villa resort και το Elounda Bay Palace ως κορυφαίο seafront resort.

Δείτε όλες τις διακρίσεις σε ευρωπαϊκό, αλλά και εθνικό επίπεδο εδώ.